“Deprem 85 milyona bir kırbaç Allah’tan”

Ak Parti Hatay milletvekili tanıtım toplantısında emekli din öğretmeni Ergüder Aksoy, Deprem, 85 milyona bir kırbaç Allah’tan, dedi.

TAKİP ET

Sosyal medyada Ak Parti Hatay milletvekili tanıtım toplantısında dua etmesi için kürsüye davet edilen emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy, konuşmasında son depreme dair yaptığı konuşması basında tepkiye neden oldu.

Aksoy, Hatay'ın tamamen Müslüman olmadığı için İsa peygamber sonrası ikinci felaket yaşadığını söyledi. Hatay'ın homojen inanç yapısının olmaması gerektiğine işaret etti.

Yaşanan depremi, felaket diyenlerin aksine kendisinin rahmet dediğini, aktardı. Hatay'ın İslamileştirilmesi yolunda; dünyevileşmeyin, daha gayretli olun anlamında bunun Allah'tan bir kırbaç olduğunu söyledi.

Aksoy'un tanıtım toplantısında yaptığı konuşmanın metin hali şöyle:

'…Kardeşlerim… Siz hepiniz Yasin-i Şerifi çok iyi tanırsınız… İkinci sayfayı da çok iyi tanırsınız. Antakya'nın diğer adı 'Karya Ashabı' 'Karya topluluğu'. İsa peygamber zamanında kfir, müşrik idiler. Oraya o mübarek İslam için gönderdi. İki halifesini, iki görevlisini… Reddettiler ve bir üçüncüyü, öteden Habibi Neccar geldi, yapmayın bunlara, bunlar Allah'tan geliyor dediği halde onları şehit ettiler… Cenabı Hak ne dedi? Bir sayha ki, bir nara ki… Ödlerini kopardı, Antakya'yı sildi, Allah…

Şimdi Muhammed ümmetine, buyurun bu kent sizin olsun, dedi amma… Bu kent nasıl bir mozaik böyle! Hep bunun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz… Hayır, orada her dinden her mezhepten, hele içimizdekilerden, öyle bir karışık homojen ki… Hayır, ak insanının görevi: Orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed aleyhisselam çapında İslamileştirmekle görevlidir. Allah'tan görevdir bu. Öyleyse bu ikinci sayha oldu Antakya'ya…

Kardeşlerim buna bir felaket dedi, ben de rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca bir kırbaç vurur ona… Öyle mi? İşte bu millete 11 vilayet şahsında 85 milyona bir kırbaç Allah'tan, Öyle değil, dünyevileşmeyin, daha gayretli olun tarzında o bir kamçıydı. Niçin? Çünkü o 50 bini şehit ederek cennete aldı Allah, ötesini maddi olarak. O halde Antakya (yanındaki milletvekili adaylara işaret ederek) bu aslanları bekliyor ki artık tümüyle hepsi ak olsun, (dinleyenlerden alkışlar geliyor) öyle karışık olmak yoktur.

Zorla, şiddetle değil, kalbine ulaşarak… Muhammed Mustafa gibi…'

Haber Merkezi

 

 

 

 

Bakmadan Geçme