Deprem bölgesi için borç yapılandırma süresi uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğine göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep İli’nin...

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğine göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep İli'nin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri gibi deprem bölgelerinde yer alan yerlerdeki borçlar da 29 Şubat 2024'e kadar özel bir düzenlemeye tabi tutulacak.

Mükelleflere sağlanan avantajlar arasında, borçların yapılandırılması için öngörülen taksitlerin ödeme süreleri de bulunuyor. Bu çerçevede, mükellefler borçlarının birinci taksitini 1 Nisan 2024 tarihine kadar, ikinci taksitini ise 30 Nisan 2024 tarihine kadar ödemeleri gerekecek. Diğer taksitler ise takip eden aylarda ödenmelidir.

Matrah ve vergi artırımından yararlanmak isteyen mükelleflerin başvuru süresi 29 Şubat 2024 olarak belirlenirken, gelir, kurumlar ve katma değer vergisi ile gelir ve kurumlar vergisi tutarlarının ödeme süresi 31 Mart 2024 olarak ilan edildi.

Bu düzenlemeler çerçevesinde, talep edilmesi halinde ilk taksitin 2024 Mart ayından itibaren başlayarak 12 eşit taksitte ödenme imkanı da bulunuyor. Böylece deprem bölgelerindeki mükelleflere, borçlarını daha rahat bir şekilde ödeme ve yapılandırma fırsatı sunulmuş olacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme