Deprem bölgesinde akrep ve yılan sokmalarında artış yaşanıyor

Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından Antalya’da düzenlenen ulusal kongrede, depremden en çok etkilenen illerin acil tıp...

TAKİP ET

Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından Antalya'da düzenlenen ulusal kongrede, depremden en çok etkilenen illerin acil tıp uzmanları bir araya gelerek, 'Deprem Çalıştayı' gerçekleştirdi. Çalıştayda, bölge acillerinde yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler değerlendirildi.

Bölge hastanelerindeki büyük oranda hasar nedeniyle, çevre illere dağılan hasta başvuruları arttı. Bu durum, bazı bölge hastanelerinin büyük bir hasta yükü ile karşı karşıya kaldığını ortaya koydu. Ayrıca, deprem travması yaşayan pek çok acil hekimi ve sağlık personelinin de, bazı acillerde günlük 2 bini bulan hasta başvurusu ile baş etmeye çalıştığı belirtildi.

TATD Afet Grubu Sekreteri Doç. Dr. Sarper Yılmaz, bölge halkı arasında acile başvurularda akrep ve yılan sokmalarının dikkat çektiğini ifade etti. Havaların ısınmasıyla birlikte yaşam şartlarının zorlaştığını söyleyen Doç. Dr. Yılmaz, 'Acillere de çok ciddi bir hasta başvurusu olarak yansıyabileceğini düşünüyoruz.' dedi.

Çevresel aciller olarak adlandırılan yılan sokması, akrep sokması gibi durumlar veya temiz suya ulaşamama nedeniyle oluşan göz enfeksiyonları da artış gösterdi. Doç. Dr. Yılmaz, kışın karbonmonoksit zehirlenmesinin çok sık görüldüğünü, şimdi ise yılan ve akrep sokmalarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

TATD Afet Grubu Sekreteri Doç. Dr. Sarper Yılmaz, konuyla ilgili olarak bir rapor hazırlayarak bakanlığa sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme