Deprem bölgesinde yolsuzluk operasyonu

Malatya'da 6 Şubat 2023 depremleri sonrası yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde usulsüzlük yapan 6 kişi gözaltına alındı. Adli işlemler sonucunda 5 zanlı tutuklandı.

Malatya'da 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından yıkılmış ve hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde usulsüzlük yaptığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki 5 kişi, adli işlemler sonrası tutuklandı.

Doğanşehir ilçesinde bir firma tarafından “Yıkık, Acil Yıkılacak ve Ağır Hasarlı” statüsündeki 61 taşınmazın yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin ihale yapılmadan gerçekleştirildiği belirlendi. Yapılan incelemelerde, yıkım işlemleri için sözleşme ve teknik şartnamede belirtilen şartların yerine getirilmeden, enkazların geri dönüşümünü üstlenen firmalara satıldığı ve bu yolla toplamda 13.5 milyon TL haksız kazanç sağlandığı ortaya çıktı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayın üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları yakalamak amacıyla Malatya, Ankara ve Elazığ'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda 6 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 5 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme