Deprem bölgesindeki basın kuruluşlarına teknik ekipman desteği!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği basın kuruluşları için, Basın İlan Kurumu öncülüğünde toplanan bağışlar başarıyla dağıtıldı. Afet...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği basın kuruluşları için, Basın İlan Kurumu öncülüğünde toplanan bağışlar başarıyla dağıtıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), toplanan bağışlarla temin ettiği teknik ekipmanları Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'taki gazetecilere teslim etti. Gaziantep ve Malatya'daki gazetecilere ise yardımların ilerleyen günlerde yapılacağı bildirildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük hasara neden olan depremlerin ardından, Basın İlan Kurumu koordinasyonunda gerçekleştirilen yardım kampanyası çerçevesinde toplanan bağışlar, gazetecilerin kullanımı için teknik ekipman alımı amacıyla kullanıldı.

Bağışlar, Basın İlan Kurumu tarafından AFAD'a şartlı olarak iletilerek, bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, yazıcılar, konteynerler ve büro malzemeleri gibi ekipmanlar satın alındı. Bu ekipmanlar, AFAD yetkilileri tarafından Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerindeki gazetecilere teslim edildi.

AFAD yetkilileri, Gaziantep'teki gazetecilere 31 Ekim 2023 tarihinde, Malatya'daki gazetecilere ise 2 Kasım 2023 tarihinde ekipmanların dağıtılacağını belirtti.

'KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Malatya'da gerçekleştirdiği deprem bölgesi ziyareti sırasında, konteyner ofislerde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, depremin yol açtığı zararların onarılması için Türkiye'nin bir araya geldiğini vurguladı. Aynı zamanda, basın camiasının da dayanışma içinde olduğunu belirterek, yapılan yardımın, zorlu koşullar altında görevlerini sürdüren basın kuruluşlarına bir nebze moral sağlayacağını ifade etti.

Türk basınını bir araya getiren bu yardım kampanyasına katılan herkese teşekkürlerini ileten Erkılınç, 'Artvin'deki gazetelerin meşaleyi yakmasının ardından, basın camiası olarak bir araya geldik. Tür genelinde yaklaşık 450 basın kuruluşu, deprem bölgesinde görev yapan meslektaşlarını yalnız bırakmamak için kampanyaya destek verdi. Basın İlan Kurumu olarak, çalışanlarımızın maddi katkısının yanı sıra mevzuatın uygulanması konusunda sağladığı kolaylıklarla elinden gelen tüm desteği sundu. Deprem bölgesindeki basın kuruluşlarımız normale dönene kadar her türlü katkıyı sunmaya devam edecek. Basın kuruluşlarımıza, AFAD yetkililerine ve kurum personelimize içtenlikle teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme