Depremin beklendiği Manisa’dan örnek proje

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi, deprem riskine karşı hazırlık yapmak amacıyla ortak bir...

TAKİP ET

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi, deprem riskine karşı hazırlık yapmak amacıyla ortak bir protokol imzaladı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve on binlerce can kaybına neden olan deprem afetleri sonrasında, Manisa'daki 600 bin konutun deprem dayanıklılık tespit çalışmalarına başlandı.

Başvuruda bulunan vatandaşların istekleri sonrasında, projedeki ilk bina tespit çalışması yapıldı. Üniversitedeki uzman hocalar, teknik ekipler ve yetkililerin katılımıyla başlayan ilk tespit işlemini değerlendiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

600 binin üzerinde konut belgelenecek

Başkan Ergün, projenin başlangıcında yaptığı konuşmada, 'Allah bir daha bu tür acıları memleketimize yaşatmasın diyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu depremden sonraki süreçte Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle ortak protokol düzenleme kararı aldık. Bu protokolü de imza altına aldık. Allah inşallah göstermez, yaşatmaz ama 17 ilçe dahil Manisa'da bulunan yaklaşık 600 binin üzerindeki konutun belgelenmesi noktasında bir hizmeti başlatıyoruz' dedi.

Türkiye'de bir ilk olacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, projenin akademik boyutu hakkında bilgi vererek, 'Akademik bakış açısıyla hocalarımızın bakış açısıyla, 600 bin konutun Manisa'nın tüm ilçelerinde, ilçeler bazında yapılacak binaların röntgenlerinin çekilmesi, bunların belgelenmesi noktasında Türkiye'de bir ilk olacak' dedi.

Haber Merkezi

(E.S.)

Bakmadan Geçme