Dermatoloji Uzmanı Dr. Buğlem Elgörmüş açıkladı…En iyi cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Aydeniz Çalık/Yeni İzmir – Cilt bakımı, sağlıklı bir cilde sahip olmanın ve cilt sorunlarını en aza...

Aydeniz Çalık/Yeni İzmir – Cilt bakımı, sağlıklı bir cilde sahip olmanın ve cilt sorunlarını en aza indirmenin temel bir parçasıdır. Dermatoloji Uzmanı Dr. Buğlem Elgörmüş cilt bakımına dair önemli bilgiler paylaştı.

Derinin vücuttaki en büyük organ olduğunu ve pek çok hormonal sistemi de yönettiğini söyleyen Dr. Buğlem Elgörmüş şöyle konuştu:

'Cildimizde 25 yaştan sonra senelik kollajen kaybımız ölçülebilir düzeye gelir ve bu kayıp düzeyi yıllar geçtikçe artarak devam eder. Cilt, eski canlı parlak ve sıkı haline yavaş yavaş veda etmeye başlar. Cildimizin kalitesi tüm yaşlanma değişkenlerinin en temel başlangıç noktasıdır. Kalitesini kaybetmiş bir cilt yer çekimine yenik düşen yağ pedlerini yerinde tutma direnci gösteremez, cildimizin renginden ve lekelenmeden sorumlu hücrelerimiz olan melanositleti kontrol altında tutamaz ve lekelenme şiddetlenir, mimiklerinize direnemez ve hem derin hem ince ince kırışır. 40 yaşına gelmiş ve kalitesi çok düşük bir cildin tedavisine ne dolgu ne botox ne de cihazlar tek başına yeterli olacaktır. Bu yaşlarda cilt kalitesini yerine koymadan hiçbir yaşlanma karşıtı tedavi yüzde doğal bir ifade ile sonuçlanmaz. Maalesef daha ileri yaşlarda ise cilt kalitesini yerine koymamız bile çok güçleşir.

'Hocam iyi güzel diyorsun da, ne yapalım peki derimize güzel bakmak için?' O zaman gelin bu soruyu 4 maddede özetle cevaplayalım:

  1. Karbonhidratı hayatımızdan çıkaralım, minimum seviyeye getirelim. Karbonhidrat kollajen başta olmak üzere tüm cilt proteinlerinin yaşlanmasından sorumludur.
  2. ⁠Güneşten maksimum korunalım. Güneş hayatımız boyunca kaybettiğimiz kollajenin %60-90'ından sorumludur.
  3. ⁠Sporu hayatımızdan çıkarmayalım. Cilt altı yağ dokumuzu gerekli ölçüde tutmak hem cilt hem vücut sağlığımız için çok önemli. (Ama asla terli beklemeyelim)
  4. ⁠Derimizi deri doktoruna emanet edelim. Mezoterapiler, ışık ve enerji bazlı cihazlar her gün ama her gün siz kollajen ve elastininize iyi bakın diye geliştiriliyor. Gençlik aşıları, kollajen enjeksiyonları, saten dolgular, mineral dolgular, altın iğneler, lazerler ve daha nicesi, tembelleşen hücrelerinizi çalıştırıyor ve bedeniniz kendini 20'lerinde hissediyor. Buna göre de ürün çıkartıyor.'

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme