Desteksiz kalan amatör kulüpler çıkmazda

Gaziemir Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün Başkanı Paşa Çakmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma görevi üstlenen amatör kulüpleri desteklemenin belediyelerin birinci görevi olması gerektiğini söyledi

İzmir'de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak gibi önemli görev üstlenen amatör spor kulüpleri yaşam savaşı veriyor. Yüzlerce çocuğun spora başladığı amatör kulüpler ayakta kalabilmek için belediyelerden destek bekliyor.

Gaziemir Gençler Birliği Kulübü Başkanı Paşa Çakmak, İzmir'den pek çok amatör kulübün eski kulüplerin bünyesinden doğduğunu anlatarak, “İzmir'de pek çok amatör kulüp İzmirspor'un bünyesinden doğdu. Karabağlar Genç Yıldız Kulübü de böyle bir kulüp. O İzmirspor'dan doğdu. Genç Yıldız Kulübü de pek çok kulübün doğmasına neden oldu. Karabağlar'da pek çok kulüp oradan doğdu. Karabağlar Genç Yıldız Kulübü'nün Başkanı iş insanı Cihan Demir aynı zamanda Karabağlar Kulüpler Birliği Başkanı. İzmirspor'da da ikinci başkan. Cihan Demir'in Karabağlar'daki amatör kulüplere verdiği destek sayesinde kulüpler ayakta kalabiliyor. Ancak bir kişinin desteği ile zor” dedi.

SADECE KARABAĞLAR'DA 36 KULÜP VAR

“Spor kulübü demek uyuşturucu ile mücadele demek” diyen Paşa Çakmak, “Ancak kulüp başkanları destekçi bulamıyor. Ben bir teakwando kulübünde başkandım. Yönetici bulamıyordum. Esnafım kendi başıma masraflara yetemiyordum. Belediyeden destek alamıyor kulüpler. Aslında antrenör paralarını belediyenin vermesi lazım. Sadece Karabağlar'da 36 amatör kulüp var. Belediyenin destek vermesi lazım. En azından her kulübün antrenör parasını vermesi lazım. Antremanlar ve maçlar için tesis ihtiyacını karşılaması lazım. Bizim kulübümüz de Karabağlar'daydı. Belediyeden destek alamayınca Gaziemir'e taşındık” diye konuştu.

AMATÖR KULÜPLER DEPLASMANA GİDEMEYECEK HALDE

Çakmak, kulüplerinin kuruluş ve taşınma süreçlerini şöyle anlattı; “Benim kulübüm Karabağlar Genç Yıldız Kulübü'nün altyapısından çıktı. Bu takım süper amatöre çıktı. Tire ile maç yaptı. Ödemiş ile maç yaptı. Ancak deplasmanlar masraflı. Çocukların maçlara gidiş geliş masrafını karşılamak gerekiyor. Para veremiyoruz. Futbolcu işyerinden izin alacak. Yövmiyesi kesilecek. Onu karşılamak gerekiyor. Diğer kulüpler para veriyor. Sen veremediğinde çocuk maça gelemiyor. O gelemeyince takımı ligden düşürüyorsun. Altyapı yetiştiremiyoruz. Saha olmayınca çocuklar daha büyük kulüplerin altyapısına gidiyor. Altyapı paralarını da onlar alıyor. O kulübün altyapısında olmak için para veriyor, buraya göndermiyor. Mutlaka ve mutlaka tesis yapılması lazım. Benim kulübümün tesisi vardı Karabağlar'da belediye yıktı. 470 tane çocuk darmadağın oldu. Parçalandı birçok kulüp çıktı içinden. Tesislerin yıkılması kimsenin umurunda olmadı. O kadar çocuk spor yaparken dağıldı gitti. Bu ülkede hiçbirşey kimsenin umurunda değil. İşadamı örgütleri, odalar kendi işleriyle ilgili gelişmeleri umursuyorlar. Sektörleri meslekleri gelişsin diye çabalıyorlar. Toplumla ilgili gelişmelere ön ayak olmak konusunda isteksizler. Bir koltuğa oturan maaş almanın peşine düşüyor. Biz de kulüp olarak çareyi Karabağlar'dan Gaziemir'e taşınmakta bulduk. Orada tesis imkanları daha iyi.”


Özel Haber

Bakmadan Geçme