DEÜ'de ozon sauna hizmeti
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), sağlık bilimlerinde önemli uygulamalara imza atmayı sürdürüyor. DEÜ'nün sağlık yerleşkesinde bulunan ve...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), sağlık bilimlerinde önemli uygulamalara imza atmayı sürdürüyor. DEÜ'nün sağlık yerleşkesinde bulunan ve geleneksel tedavi yöntemlerini bilimle buluşturan DEÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT), son olarak 'Ozon Sauna Kabini' adı verilen uygulamayı hizmete aldı. Başta cilt rahatsızlıkları olmak üzere birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan uygulama, derinin ölü hücrelerden arındırılarak yenilenmesini; yumuşak, pürüzsüz ve daha dirençli bir yüzeye sahip olunmasını sağlıyor. Özellikle selülit, zayıflama ve bölgesel incelme tedavisinde kullanılan uygulama, tek kişilik buharlı kabin içinde, yüksek ısı eşliğinde vücuda ozon ve oksijen gazı verme yöntemi olarak tanımlanıyor.
MODERN TEKNİKLER
DEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Görevlisi ve GETAT Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. İsmail Eseoğlu, deri ve deri altındaki dokuların oksijenlenmesinin ve dolaşımın azalmasının bir sonucu olarak selülit oluşumlarının meydana geldiğini belirtti. Uygulamayı tanıtan Eseoğlu, 'Selülit derinin alt tabakasında, yağ dokusunun hemen çevresinde oluşan ve derinin üst bölümünde pütür pütür görüntü bırakan bir hastalıktır. Hücrelerdeki atık maddelerin uzaklaştırılması, deri altı yağ dokusunun oksijenlenerek dolaşımının artması, yağların yakılması ve dokuların sağlıklı hale getirilmesi amaçlanır. Adeta oksijenle yıkanan dokular çok daha pürüzsüz, temiz ve sağlıklı hale gelir. Ozon sauna ise bu selülit tedavisinde kullanılan modern ve yenilikçi bir tıbbi uygulamadır. Ozon sauna, derinin ölü hücrelerden arınarak yenilenmesini; yumuşak, pürüzsüz ve daha dirençli bir yüzeye sahip olmasını sağlar' ifadelerinde bulundu.
SAĞLIKLI ZAYIFLAMA
Ozon sauna uygulamasının, böbreklerin 24 saat boyunca çalışmasını gerektiren ağır metallerin boşaltım işini, terleme yoluyla 15 dakikada gerçekleştirdiğine değinen Eseoğlu, szon saunanın sağlığı kötü yönde tehdit eden yağların, yağ asitlerinin, metabolik elementler ile zararlı toksinlerin kalbe yüklenmeden vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu kaydetti. Bu uygulamanın vücudun aşırı yağlanmasını önleyerek, zayıflamayı kolaylaştırdığı ifade eden Eseoğlu, 'Ozon sauna ile ısı, derinin 4 ile 6 santimetre altına nüfuz eder. Böylelikle yağ parçaları arasında birikmiş olan toksinlere rahatlıkla ulaşılır. Ozon sauna, buharlı klasik saunaya göre 7 kat daha fazla terleme sağlar. Ozon sauna ile 30 dakikalık bir seansta 600 gram ter atabilirken, vücudunuz ise aynı süredeki seansta 200 ile 450 arasında kalori harcar' bilgisini paylaştı.
Haber Bülteni