Deve üzerinde sünnet turu

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, İzmir Seferihisar'da sünnet çocuğunu deve üzerinde görenler şaşırdı.

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen'in haberine göre, İzmir Seferihisar'da sünnet çocuğunu deve üzerinde görenler şaşırdı.

İlçenin yörük köylerinden olan Beyler'den İnci ve Hüseyin Tumba'nın oğlu ve aynı zamanda köyün muhtarı Erdinç Yakar'ın da torunu Enes Günay Tumba geleneksel töreniyle sünnet düğünü kutlandı.
Mevlit okunacak alana doğru hareket eden konvoy için sünnet çocuğu Enes Günay deveye bindirildi ve mehter takımı eşliğinde ilçe sokaklarında dolaştırıldı.


Hafta sonu olması dolayısı ile tatilcilerin de yoğun olarak ilçede olması ile ilgi büyük oldu. Mehter takımı sesi ile geçen konvoya bakan vatandaşlar sünnet çocuğunu deve üzerinde görünce alkışlamaya başladı. Oldukça cesur bir şekilde deve üzerinde seyahat eden sünnet çocuğu Enes Günay Tumba ise ilgiye karşılık vererek herkese el sallayarak selam verdi. Beyler köyü muhtarı ve sünnet çocuğu Enes Günay Tumba'nın dedesi Erdinç Yakar 'Mehter takımını duyurmuştuk. Ama deve üzerinde gezmeyi sürpriz yaptık. Eski bir gelenek ve yaşatmak istedik' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme