Dışişleri Bakanı Fidan Irak Savunma Bakanı Abbasi ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanlığı, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu hesabından yaptığı duyuruda, Bakan Fidan’ın Irak...

Dışişleri Bakanlığı, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu hesabından yaptığı duyuruda, Bakan Fidan'ın Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Irak Savunma Bakanı Abbasi ile de görüştüğünü bildirdi.

Bakan Fidan, Bağdat ziyaretinin ilk günü olan 22 Ağustos'ta Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi. Ardından, 23 Ağustos'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani tarafından kabul edildi. Aynı gün içerisinde Irak'ın önemli siyasi ve toplumsal figürleriyle de buluştu. Bu isimler arasında Irak Türkmen Cephesi (ITC) liderleri, Irak Egemenlik İttifakı lideri Hamis Hançer, Fetih İttifakı lideri Hadi Amiri, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim, eski Başbakan Nuri el-Maliki ve Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad yer alıyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, Bağdat ziyaretinin yanı sıra Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileriyle de bir araya gelmeyi planlıyor. Bu görüşme, Bakan Fidan'ın bölgedeki önemli taraflarla temaslarını sürdürdüğünü gösteriyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme