Disney Plus’ta büyük abone kaybı: 4 milyon

Dünya genelinde 4 milyon abone kaybeden platformun abone sayısı 161.8 milyondan 157.8 milyona geriledi. Ranini’nin Variety’den...

TAKİP ET

Dünya genelinde 4 milyon abone kaybeden platformun abone sayısı 161.8 milyondan 157.8 milyona geriledi. Ranini'nin Variety'den aktardığına göre Wall Street'in beklentisi aksine abone artışıydı ve 163.17 milyon civarına çıkmasıydı.

Hindistan ve Güneydoğu Asya'nın bir kısmında hizmet veren Disney Plus Hotstar, yaklaşık 4.6 milyon abone kaybıyla dikkat çekti. Disney, geçen yıl Hindistan'daki kriket maçlarının yayın hakkını kaybettikten sonra Hotstar için beklentileri düşürme kararı almıştı. Ayrıca ABD/Kanada tarafında 300 bin abone kaybetti. Hotstar'ı kapsamayan diğer uluslararası bölgelerde ise yaklaşık 1 milyon abone kazanarak kaybın bir kısmını telafi etti. Öte yandan platformun doğrudan tüketiciye segmentinde geliri yüzde 12 artışla 5.5 milyar dolara çıktı. Dijitaldeki kayıp geçen yıl açıklanan 887 milyon dolardan 659 milyon dolara geriledi ve analistlerin 850 milyon dolarlık beklentisinin oldukça altında kaldı. Tema parklarının geçen çeyrekte gösterdiği olumlu performansın da etkisiyle şirket, geçtiğimiz çeyrekte gelir ve kazanç bakımından piyasanın beklentilerinin üstüne çıktı.

DİSNEY'E BAĞLI PLATFORMLAR ABONE KAZANIYOR

Disney'e bağlı platformlardan Hulu, ilk çeyrekte 200 bin abone kazanarak 48.2 milyon aboneye çıktı. ESPN+ ise 400 bin abone artışıyla 25.3 milyona çıktı. Disney, 2023'ün sonuna doğru Hulu'nun içeriklerinin ABD'de Disney Plus bünyesine eklenmeye başlayacağını ve 'one-app experience' hedeflendiği de duyurdu. Ortak platformla ilgili detaylar daha sonra duyurulacak. Üç platform kendi başlarına hizmet vermeye de devam edecek.

İŞÇİ ÇIKARMAYA DEVAM EDİYORDisney'in bir diğer duyurusu ise içerik çıkarmaya yönelik oldu. Şirket, 1.5-1.8 milyar dolar civarı tasarruf hedefiyle platformlarından içerik çıkarmaya başlayacak ve bunu da gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra 3. çeyrek içinde gerçekleştirecek. 7 bin çalışanı parçalar halinde işten çıkaracağını daha önce açıklayan ve çıkarmalara başlayan Disney'in gündeminde ABD'de devam eden senarist grevi ve Florida Valisi Rick DeSantis'le aralarında süren Disney World anlaşmazlığı da bulunuyor.Haber Merkezi

Bakmadan Geçme