Diyanet İşleri Başkanlığı Mühendis Alımı İlanı: Başvurular Başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatına 20 mühendis alımı yapacağını ilan etti. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre,...

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatına 20 mühendis alımı yapacağını ilan etti. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı esas alınarak belirlenen sayının 3 katı kadar aday arasından seçim yapılacak.

Başvurular, 2-12 Mayıs tarihleri arasında 'sinav.diyanet.gov.tr' adresi üzerinden DİBBYS programı aracılığıyla yapılacak. Sözlü sınav ise Ankara'da gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı mühendis alımı için aranılan özellikler nedir?

Adaylardan 18'inin bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, bilgisayar sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği veya yazılım mühendisliği programlarından mezun olması gerekiyor.

Diğer 2 adayın ise adli bilişim mühendisliği lisans programlarından mezun olması ve 2022 KPSS sınavından en az 70 puan almış olması şartı aranıyor.

İlanın tam metni için devam edin…

Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez Teşkilatında münhal bulunan ve aşağıdaki tabloda bilgileri yer alan ''mühendis'' kadrolarına 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak aşağıdaki tabloda adedi belirtilen kadroların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre alım yapılacaktır.

MÜNHAL KADROLARA AİT BİLGİLER
SınıfıUnvanıÖğrenim DurumuAdedi
Teknik Hizmetler Sınıfı

Mühendis

Üniversitelerin
Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği lisans programlarından mezun olmak

18

MühendisAdli Bilişim Mühendisliği lisans programlarından mezun olmak2

I.             BAŞVURU ŞARTLARI

1.            657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
2.            Üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen lisans düzeyindeki ilgili bölümlerinden veya bu bölümlere eş değerliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak,
3.            2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,

II.            BAŞVURU İŞLEMLERİ

1.            Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 02.05.2023 12.05.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında DİBBYS programı üzerinden 'sinav.diyanet.gov.tr' adresi aracılığı ile yapılacaktır.
2.            Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Öğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir.
3.            Adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır.
4.            Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayların kendileri sorumlu olacaktır.
5.            Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
6.            Adaylar, başvuru ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde özgeçmişlerini yazacaklardır.
7.            Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

III.          SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT VE DUYURULAR

1.            Sınav ve sonuçları ile ilgili bütün duyurular Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
2.            'Sınav   Giriş Belgesi' alma  ve  sınav  sonuç öğrenme  işlemleri  adaylar  tarafından 'sinav.diyanet.gov.tr' adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

IV.          SINAVA ÇAĞIRMA, SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE KONULARI

1.            Sınav sözlü olarak Ankara'da yapılacaktır.
2.            2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılan başvurular arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak suretiyle atama yapılacak kadro sayısının 3 (üç) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dahil olmak üzere sözlü sınava çağrılacaktır.
3.            Sınav Konuları;
a)            Mesleki bilgi düzeyi (60 puan),
b)           Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
c)            Liyakati, özgüveni, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
d)           Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
e)           Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan).
4.            Adaylar sınava gelirken 'Sınav Giriş Belgesi' ile birlikte kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ile sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
5.            Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

V.           SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

1.            Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav sonuçlarının yayımlandığı tarihten itibaren 7 (yedi) gün içinde duyuruda belirtilen 'Yazışma Adresi'ne yapacaklardır. Belirtilen süre içerisinde ulaştırılmayan  ve  'DİĞER  HUSUSLAR'  başlığında belirtilen  şekilde  yapılmayan  itirazlar  dikkate alınmayacaktır.
2.            İtirazların sonucu en geç 15 (on beş) gün içerisinde adaylara bildirilecektir.

VI.          DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

1.            Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.
2.            Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

VII.         DİĞER HUSUSLAR

1.            7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince arşiv araştırması/güvenlik soruşturması sonucu olumlu olan adayların ataması yapılacaktır.
2.            Başkanlık, sınav sürecinin her aşamasında adaylar tarafından belirtilen hususlarda adaylardan ayrıca bilgi ve belge talep edebilecektir.
3.            Sınav  öncesi,  sonrası  ve  yerleştirme  sürecindeki işlemlerde  gerçeğe  aykırı  belge  verdiği  ya  da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır.
4.            Adayların, sınavın tüm aşamalarıyla ilgili taleplerini T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adreslerinin  yer  aldığı  ıslak  imzalı  yazılı  dilekçe  ile  Başkanlığımız  İnsan  Kaynakları  Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. Faks ve e-posta ile ulaştırılan talepler dikkate alınmayacaktır.
5.            Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Kuruluş  ve  Görevleri  Hakkında  Kanun,  Kamu  Görevlerine  İlk  Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
VIII.       İLETİŞİM

Yazışma Adresi:Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı
Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA
Telefon:(0312) 295 70 00
Faks:(0312) 285 85 72
e-posta:persis@diyanet.gov.tr

Bakmadan Geçme