Down sendromlu çocuklara 'Temel Afet Bilinci Eğitimi'

Bornova Belediyesi, İzmir Down Sendromlular Derneği üyeleri ve ailelerine yönelik 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' düzenledi.

Eğitim, dezavantajlı grupların afetlere daha hazırlıklı hale gelmesini amaçlayarak gerçekleştirildi.

Eğitim Detayları ve Uygulamalar

Eğitim, Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi'nde Afet İşleri Müdürü ve İzmir Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Sinancan Öziçer tarafından verildi. Eğitime katılım yoğun oldu ve katılımcılara afet sırasında alınması gereken tedbirler, afet anındaki doğru davranışlar ve sonrasında izlenecek yollar detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, deprem anında yıkıntılar arasında zarar görmemek için hayat üçgeninin nasıl oluşturulacağı uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimin, büyük afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Başkan Eşki'den Açıklamalar

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, afetlere hazırlığın çok yönlü bir çalışma gerektirdiğini belirterek, “Öncelikle yaşadığımız evlerde basit önlemler almamız gerekiyor. Çok kısa sürelerde büyük zararlara yol açan afetlerin ilk anlarında yapılacaklar hayat kurtarabiliyor. Bu nedenle yapılacakların önceden planlanması ve hazırlıklı olunması çok önemli” ifadelerini kullandı. Eşki, dezavantajlı grupları dahil ederek bu tür eğitimleri Bornovalılara ulaştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sürdürülebilir Eğitim Programı

Eğitimlerin devam edeceği ve farklı gruplara da ulaşmayı hedeflediği belirtildi. Bu kapsamda, Bornova Belediyesi'nin afet bilinci eğitimleri, toplumun her kesiminden bireylerin bu önemli konuda bilgi sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Eğitimlerin, toplumsal dayanışmayı güçlendirme ve afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturma yönünde önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Bakmadan Geçme