DTO’dan “desteksizlik” sitemi, bir özeleştiri

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2 Nisan'da İzmir-Sette arasında başlayacak Ro-Ro seferlerine dikkat çekti, 'İzmir-Selanik'te yaşanan desteksizlik umarım bu hatta da olmaz' dedi. Tekne ekipmanları fuarı için de 'Biz becerememiştik' özeleştirisinde bulundu.

TAKİP ET

Sıla ARABACIOĞLU/YENİ İZMİR- İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanvekili Ümit Yılmaz'ın idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye ve Ege Bölgesi'nde denizcilik sektöründe yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Aynı zamanda İZDENİZ'in genel müdürü olan Ümit Yılmaz, İzmir-Midilli arasında yapılacak olan seferlere dair müjdeli haberi verdi. Yılmaz, seferler için 5 Nisan'dan itibaren bilet satışına başlayacağını paylaştı. İMEAK DTO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise 2 Nisan'da İzmir-Sette arasında yeniden başlayacak Ro-Ro hattı ile ilgili konuştu. İzmir-Selanik hattı sitemini yineleyen Öztürk, 'Daha önce yaşanan desteksizlik umarım bu hatta da olmaz' diye konuştu.

İMEAK DTO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk

'RİSKLİ'

Öztürk, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ve limanlardaki riske dikkat çekerek, 'Ülkemiz limanlarının yüzde 72'si deprem riski yüksek olan bölgelerde yer alıyor. Limanlarımızı da depreme dayanıklı hale getirmemiz gerekir. Marmara en fazla limanımızın olduğu bölge. Bu konuda bilimsel bir çalışma yapılması ve önlemler alınması gerekiyor. Bu anlamda risk üzerindeyiz' açıklamasını yaptı.

İzmir'in önemli bir noktada olduğunu belirten Öztürk, 'Olası İstanbul ve Marmara depremleri sebebiyle alternatif sanayi olması yerlere bakılıyor. Bu anlamda İzmir bir alternatif olabilir. Üretim tesislerinin doğru yere kurulması ve lojistik altyapının güçlendirilmesi için çalışmalar yapılmalı. Çandarlı Liman projesi artık raftan indirilmelidir. Kemalpaşa Lojistik Merkezi artık hizmete açılmalıdır. İzmir limanlarına bağlanacak demiryolu ve karayolu yatırımlarına değer verilmelidir. Bulunduğumuz coğrafya bu anlamıyla önemli' diye konuştu.

İZMİR-SETE HATTI

Yusuf Öztürk, 2 Nisan'da İzmir ile Fransa'nın liman kenti Sete arasında yeniden başlayacak olan Ro-Ro hattı ile ilgili konuşarak, 'İzmir-Sete hattı daha önce vardı, maalesef bunu biz Selanik'te kaybettik. Bunlar uzun soluklu çalışmalardır. Resimde kişisel menfaatler bir müddet askıya alınmalıdır. Lojistik performansımızı arttırmalıyız. Kişisel menfaatlerden ötürü daha az maliyet olduğu düşüncesinde olan kara firmalarının 2030 yılında ne yapacaklarını merak ediyorum. Avrupa otobanlarında karbon ayak üzerinden nasıl hareket edecekler merak ediyorum. İzmir-Selanik hattıyla ilgili yaşanan desteksizlik umarım bu hatta olmaz' ifadelerini kullandı.

'KOŞMAYA BAŞLAYACAK'

Turizm sezonunun açılmasıyla İzmir'e gelmeye başlayan cruise gemilerinde dikkat çeken Öztürk, 'Turizm sezonu fiilen başladı. Cruise gemi geldi, 22 sefer var ama bu sayı artacaktır. 2023 yılında koşmaya başlayacaktır. Geçen sene 34 sefer yapabildik. Bu sene şimdiden 22 sefer olması aslında az ama 4 veya 5 ayrı hattan bu rakamı elde etmiş olmak şansımızı daha yüksek yapıyor' dedi.

'BECEREMEMİŞTİK'

Yusuf Öztürk, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı'na dikkat çekerek, 'Biz beceremedik bir özeleştiri olarak. Hiç bu kadar güzel olmamıştı, önceden denemiştik yine. Çok yürümemişti eskiden, açılan bu fuarı gezmenizi tavsiye ederim. İzmir önemli bir fuara kavuşuyor. Örneklerinin önüne geçecektir bu fuar. Burası önemli bir merkez olacak. Çok önemli markalar yatırım yapmak istiyorlar. Önemli bir istihdam kaynağı olacak. Bu fuar çok başarılı olacak, bizim İzmir olarak avantajımız da var. İstanbul'da fuara gitmek çok zor, İzmir bu anlamda bulunmaz bir şehir' diye konuştu.

Bakmadan Geçme