Duman, gençlerle Belkahve'de buluştu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinden gelen gençlerle Belkahve'de bir araya geldi.
Etkinlikte, Kurtuluş Savaşı'nın ve İzmir'in kurtuluşunun simge noktalarından biri olan Belkahve'de, Atatürk Anıtı'na çiçek bırakıldı. Başkan Duman, gençlere, “Atalarımızın bize emanet ettiği değerlere sonsuza kadar sahip çıkacak ve yaşatacağız” şeklinde seslendi.
Zafer Yolu'nda Bir Araya Geldiler
Büyük Zafer'in 102. yıldönümünde Buca ile Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Şuhutlu gençler, İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğu ve Atatürk'ün İzmir'i seyrettiği Belkahve'de karşılandı. Başkan Duman, gençlerle birlikte Belkahve Ata Anı Evi'ni ziyaret ederek Kurtuluş Savaşı'na ait eşyaları ve Atatürk'le ilgili kitaplardan oluşan özel kütüphaneyi inceledi.
Şekerli Kahve ve Anma Töreni
Etkinlikte, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin de katılımıyla, İzmir'de yaşanan zafer sonrası Atatürk'ün içtiği şekerli kahve anısına konuklarla birlikte şekerli kahve içildi. Başkan Görkem Duman, konuşmasında, “Bugün, Millî Mücadelemizin zaferle sonuçlandığı, 102 yıl önce burada Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'i selamladığı yerdeyiz. Geçtiğimiz 26 Ağustos'ta genç arkadaşlarımızla birlikte Şuhut'ta Zafer Yolu'nda yürüdük. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'i gençliğe emanet etti. Bizler de genç kardeşlerimizle bu anlamlı fikri yâd etmeye çalıştık” dedi. Duman, “İzmirliler olarak Cumhuriyetimize, devrimlerine ve vatanımıza daima büyük bir sevgi ve gönül bağı ile bağlıyız” diyerek, Atatürk ve mücadele arkadaşlarına rahmet ve minnetle andığını ifade etti.
İstiklal Yolu ve Ağaç Dikimi
Etkinlik kapsamında, Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'nde misafir edilen Şuhutlu gençler, Buca'nın tarihi sokaklarından biri olan Dumlupınar Mahallesi'ni gezdi. Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nı ziyaret eden gençler, Şirinyer Atapark'ta ağaç dikimi gerçekleştirdi. Diktikleri ağaçlara “Buca Cumhuriyet Çınarı”, “Anıtkaya” ve “Dinar” gibi anlamlı isimler vererek, bir İstiklal Yolu oluşturdular.
Bu etkinlik, Şuhut ve Buca arasındaki tarihi ve kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.