Dünyanın yeni nüfusu belli oldu

Alman Dünya Nüfusu Vakfı’nın açıklamasına göre, geçtiğimiz yılın nüfus artışı, dünya genelindeki en yüksek rakam olmasına rağmen,...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı'nın açıklamasına göre, geçtiğimiz yılın nüfus artışı, dünya genelindeki en yüksek rakam olmasına rağmen, küresel nüfus artışı uzun süredir yavaşlıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, en hızlı nüfus artışı 1965 ile 1970 arasında yaşandı. Ancak o tarihten bu yana, nüfus artışı neredeyse yarı yarıya azaldı.

DSW'ye göre, bu yavaşlama, kadınların ortalama olarak daha az çocuk doğurmasına bağlı. Ancak Afrika'da durum farklı bir seyir izliyor. Vakfın hesaplamalarına göre, Afrika'nın nüfusu 2080'e kadar bugünkünden yaklaşık iki katına çıkarak 2,5 milyara ulaşabilir. Ancak Afrika'daki nüfus artışı, yetersiz cinsel eğitim, doğum kontrol yöntemlerine erişimin zorluğu ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin eksikliği gibi faktörlere bağlanıyor. Bu olumsuzluklar genellikle kadınların erken yaşta çok sayıda çocuk sahibi olmasına neden oluyor.

Dünya Nüfus Vakfı Genel Müdürü Jan Kreutzberg, kadınların doğum konusundaki kararlarını kendilerinin vermesi gerektiğini vurgulayarak, birçok bölgede çocukların hala yaşlılık döneminde bir güvence veya destek olarak görüldüğünü ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme