Edebiyat Rüzgarı Bornova'da esecek

Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri başlıyor.

Bornova Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ve kitapseverlerin heyecanla beklediği Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri, bu yıl beşinci kez düzenleniyor. 27 Eylül - 6 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, edebiyat dünyasının ünlü isimleri Bornova'da bir araya gelecek. Kitapseverler, yazarlarla buluşma fırsatının yanı sıra söyleşiler ve imza günleri ile dolu bir kültürel şölen yaşayacak.

“Bu Organizasyon Bornova'nın Kültürel Yaşamına Katkı Sağlıyor”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kitap Günleri etkinliğinin toplumu bir araya getiren önemli bir platform olduğunu belirtti. Etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Bu büyük organizasyonla kentimizin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlıyoruz. Kitaplar sadece bilgi kaynağı değildir; bizi farklı dünyalara taşıyan büyülü kapılardır" dedi. Eşki, bu etkinliğin Bornova'nın kültürel zenginliğini güçlendirdiğini vurgularken, toplumun her kesiminden insanı kitaplarla buluşturmanın önemli bir hedef olduğunu ifade etti.

430 Yazar ve 62 Yayınevi Bir Arada

Kitap Günleri'nde 62 yayınevi stant açarken, 430 yazar okurlarıyla buluşacak. Etkinliğin onur konuğu olarak Ahmet Ümit yer alacak. Ünlü yazarlar, eserleri ve edebiyatın toplumsal rolü üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri, edebiyatseverler için unutulmaz bir deneyim sunacak.

Ahmet Ümit Onur Konuğu Olarak Katılacak

Ahmet Ümit, 28 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek söyleşide "Sıra Dışı Bir Kanun Adamı ‘Başkomiser Nevzat'" başlıklı konuşmasıyla okurlarıyla buluşacak. Ahmet Ümit, polisiye edebiyatındaki başarısıyla bilinirken, bu etkinlikte okurlarına ilham veren yazarlık serüvenini paylaşacak.

Zengin İçerik ve Değerli İsimler

Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri, zengin bir programa ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, Ahmet Ümit'in yanı sıra Ünal Güner, İnci Aral, Balçiçek İlter, Mine Söğüt, Üstün Dökmen, Latife Tekin gibi önemli yazarlar yer alacak. Yazarlar, eserleri ve edebiyatın çeşitli alanlarındaki görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

Programdan Öne Çıkan Konuşmalar

Ahmet Ümit: 28 Eylül Cumartesi, 19.00-20.00 – "Sıra Dışı Bir Kanun Adamı ‘Başkomiser Nevzat'"
Ünal Güner: 28 Eylül Cumartesi, 14.00-15.00 – "İnsanın Kurtuluşu"
Yelda Kırçuval: 28 Eylül Cumartesi, 16.30-17.30 – "Sosyal Medyayı Nasıl Doğru Kullanırız?"
İnci Aral: 2 Ekim Çarşamba, 19.00-20.00 – "Reşat Nuri Güntekin ve Yeşil Gece"
Balçiçek İlter: 2 Ekim Çarşamba, 15.00-16.00 – "Herkes Sevilmenin Peşinde, Sevmenin Değil… Oysa Aşk Emek İster"
Av. İsmail Doğan Subaşı: 3 Ekim Perşembe, 18.00-19.00 – "Mahalle'den Başlamalı"
Mine Söğüt: 3 Ekim Perşembe, 19.00-20.00 – "Bazen Tek Kelime Yeter"
Üstün Dökmen: 4 Ekim Cuma, 19.00-20.00 – "Yaşamı Okumak"
Deniz Erbulak: 5 Ekim Cumartesi, 15.00-16.00 – "Romanda Atmosferi Kurmak"
Latife Tekin: 5 Ekim Cumartesi, 19.00-20.00 – "Sevgili Arsız Ölüm'den Zamansız'a Latife Tekin'le Söyleşi"
Cezmi Ersöz: 6 Ekim Pazar, 14.00-15.00 – "Gönül Eczanesi"

Kültür ve Edebiyat Şöleni

Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri, her yaştan kitapsevere hitap eden etkinliklerle dopdolu bir kültür şöleni sunacak. Edebiyat dünyasının değerli isimleriyle tanışmak, eserleri üzerine söyleşilere katılmak ve imza günlerine katılma fırsatı sunan etkinlik, Bornova'nın kültürel hayatına önemli katkılar sunacak.

Bakmadan Geçme