EFD üyeleri ekonomiyi tartıştı

Ege Finans Derneği (EFD), düzenlediği 'Finans Tadında Sohbetler' toplantısında 2014-2015 Dönemi Ekonomi Bakan Yardımcılığı yapan ve...

Ege Finans Derneği (EFD), düzenlediği 'Finans Tadında Sohbetler' toplantısında 2014-2015 Dönemi Ekonomi Bakan Yardımcılığı yapan ve Eximbank'ın eski Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ı ağırladı. Güncel ekonomiyi ve yeni ekonomi yönetimini değerlendiren Adnan Yıldırım, 'Yeni ekonomi yönetiminin ana gündemi enflasyonun düşürülmesi ve zor olan finansmana erişimin kolaylaştırılması olmalı' dedi.

Toplantının açılışında bir konuşan Ege Finans Derneği (EFD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Cengiz, seçim sonrası ekonomi yönetiminde meydana gelen değişikliğin ekonomi programında da değişiklik beklentisini yükselttiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu değişimi işaret eden açıklamaları olduğunu belirten EFD Başkanı Cengiz, 'Piyasaların bu ekonomi yönetiminin rasyonel ekonomi politikalarına döneceğini fiyatladığını görüyoruz. Dövizin baskılanmaktan vazgeçilmesi de bu politika değişikliğine işaret ediyor. Bu anlamda politika faizinde gelecek bir artış, bu politika değişikliğinin onayı anlamına gelecektir' diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme