Efes Tarlası Yaşam Köyü'ne 2024 Skal Ödülü verildi

Efes Selçuk Belediyesi, Uluslararası Skal Kulübü tarafından düzenlenen 83. Dünya Kongresi'nde, Efes Tarlası Yaşam Köyü ile 'Eğitim ve Sosyal Bilimler' kategorisinde ikincilik ödülü kazandı.

Turizm ve sürdürülebilirlik alanında önemli bir etkiye sahip olan Skal International tarafından verilen bu ödül, Efes Tarlası Yaşam Köyü'nün yenilikçi deneyim turizmi anlayışıyla bu değişen turizm perspektifine katkıda bulunduğunu gösteriyor.

Uluslararası Skal Kulübü'nün (Skal International) İzmir'de ilk kez düzenlediği bu kongre, 90 farklı ülkeden turizm paydaşlarını bir araya getirdi. Etkinlikte, Efes Selçuk Belediyesi, Eğitim ve Sosyal Programlar Kategorisinde Efes Tarlası Yaşam Köyü ile ödül aldı.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “tohumla topraktan başlayan” bir kalkınma hikayesi olarak tanımladığı Efes Tarlası Yaşam Köyü ile birlikte, Toprak Okulu aracılığıyla üretici eğitimlerine ve Tohum Merkezi ile atalık tohumların çoğaltılmasına katkı sunduklarını vurguladı. Ayrıca, açık hava müzesi statüsüne kavuşan İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzesi, tarımın tarihine ışık tutan bir deneyim sunuyor. Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde, Köy Enstitüleri ile ilgili bir anı odası da yer almakta.

Ziyaretçiler Turizmde Deneyim Arıyor

Belediye Başkanı Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyü'nün tarım projesinin ötesine geçtiğini belirterek, “Bu projeyi hayata geçirirken aile tarımına teşvik etmek, çocukların toprakla buluşmasını sağlamak ve üreticilere doğru tarım tekniklerini öğretmek gibi amaçlarımızın yanı sıra, yaşayan bir alan oluşturmayı hedefliyorduk. Bu projeye sadece üreticileri ve gençleri değil, ziyaretçileri de dahil etmeyi planlıyorduk. Bugüne kadar hem yurtiçinden hem de yurtdışından birçok ziyaretçimiz oldu. Özellikle pandemiden sonra turizm anlayışının değişmesiyle birlikte, ziyaretçilerin deneyim arayışları arttı ve agro turizme yönelik ilgi de yükseldi. Efes Tarlası Yaşam Köyü, giderek daha fazla ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Bu nedenle, Uluslararası Skal Kulübü tarafından bu yıl İzmir'de düzenlenen 83. Dünya Kongresi'nde “Eğitim ve Sosyal Bilimler” kategorisinde ödül almak bizleri son derece mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme