Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1969 mezunları 55. yılını kutladı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 1969 mezunları, 55 yıl sonra hangi etkinlikle bir araya geldi? Karma sergide hangi sanat eserleri yer aldı ve mezunlar bu etkinlikte nasıl bir bağ kurdu?Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. Hakan Çakıcı, mezunların tarım sektörüne ne gibi katkılarda bulunduğunu vurguladı? Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, bu etkinliğin önemini nasıl tanımladı? 1969 mezunları, mezuniyet sonrası hangi alanlarda önemli projelere imza attı ve bugünkü etkinlikte neler paylaştı?

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 1969 mezunları, mezuniyetlerinin 55. yıl dönümünü Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir karma sergi ile coşkuyla kutladı. Sergide resim, fotoğraf, seramik, çini ve gemi maketi gibi çeşitli sanat eserleri ile edebi eserler sergilendi. On altı mezun, sanatçı kimlikleriyle bir araya gelerek bu anlamlı etkinlikte yer aldı.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİNİN ROLÜ VURGULANDI

Serginin açılışında konuşan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. Hakan Çakıcı, 1969 mezunlarının tarım sektörüne kazandırdığı yenilikler ve başarılar hakkında bilgi vererek, “'69 mezunları, tarımsal üretimde öncü çalışmalar yapmış ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmiştir. Bu mezunlarımız, sadece meslektaş olarak değil, aynı zamanda birbirlerine bağlı bir aile gibi, acı ve tatlı günlerinde sürekli bir araya gelerek dostluklarını yaşatmışlardır. Bu sergi, sadece bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda bir birliktelik örneğidir. Onlarla aynı camiada olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

SANAT VE BİLGİNİN BULUŞMASI

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de etkinlikte yaptığı konuşmada, “69 mezunları, ülkemizin tarımsal gelişiminde önemli roller üstlenmiş ve bilgilerini tarım kesimine aktarmış çok değerli ziraat mühendisleri. Onları bir araya getiren bu sergide, mesleki birikimlerinin yanı sıra sanatsal yeteneklerini de ortaya koymaları gerçekten etkileyici. Bornova Belediyesi olarak, sanat ve bilgiyle buluşan bu değerli buluşmalara her zaman destek olacağız” dedi.

55 YILIN ANILARI VE BAŞARILARI

1969 mezunları, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde beş yıl süren zorlu eğitimlerinin ardından tarım alanında önemli projelere imza atmışlardır. Mezunlardan bazıları çiftçilere yönelik bilgi aktarımı yaparken, diğerleri tarımda yenilikçi projeler geliştirmiştir. Sertifikalı tohumlar ve damızlık üretimi gibi projelerle ülkeye katkıda bulunmaya devam eden mezunlar, zamanla bürokrat, akademisyen, yazar ve araştırmacı olarak kariyerlerine yön vermiştir. Bugün hâlâ ülkeleri için çalışmaya devam eden 1969 mezunları, geçmişten gelen dostluklarını ve anılarını sergi aracılığıyla bir kez daha yaşama fırsatı buldu.

Kaynak: Bornova Belediyesi

Bakmadan Geçme