Ege Üniversitesi’ne 'Milli Yenilik' Ödülü

Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve...

Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak verilen 'YÖK Üstün Başarı Ödülleri' kapsamında Ege Üniversitesi 'Özel Alan Ödülü kategorisinde verilen Milli Yenilik Ödülü'nü almaya hak kazanırken, EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın 'Akciğer Hastalıklarının Hiperpolarize Xenon-129 Manyetik Rezonans İle Görüntülenmesi' projesi, Milli Yenilik Ödülü'ne layık görüldü. YÖK tarafından 'Bireysel, Kurumsal, Özel Alan ve Özel' olmak üzere dört kategoride verilen 'Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri'nde Ege Üniversitesi, Özel Alan -Milli Yenilik Ödülüne layık görülürken Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın projesi de aynı kapsamda ödül aldı. Ödülleri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Doç. Dr. Doğanay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar.

 'KALKINMA LOKOMOTİFİ'

 Yükseköğretim Kurulunun 2023 Üstün Başarı Ödülleri'nin takdim edileceği bilim insanlarını ve üniversiteleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteler ve akademisyenlerle gurur duyduklarını, kendilerinden nice başarılar beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin, birer bilim yuvası olmalarının yanında, öğrencilerin entelektüel gelişmelerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, geleneklere sahip evrensel kurumlar olduğunu belirterek, 'Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur' dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme