Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er: kısıtlamalar zarar veriyor!

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, Ege İhracatçı Birlikleri 2023 yıl...

TAKİP ET

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, Ege İhracatçı Birlikleri 2023 yıl sonu değerlendirme toplantısında sektörün başarıları ve karşılaşılan zorlukları paylaştı. Er, zeytinyağı ihracatında rekorların kırıldığını ancak 1 Ağustos 2023'te başlayan dökme ve varilli zeytinyağına getirilen kısıtlamaların sektöre zarar verdiğini belirtti.

PAZAR KAYIPLARI YAŞANIYOR

Er, ihracatın azaldığını ve pazar kayıplarının yaşandığını ifade ederek, kısıtlamaların bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ambalajlı zeytinyağı ihracatını teşvik etme ve destekleme çağrısında bulundu. Er, sektörün bir araya gelerek iş birliği yapması gerektiğini ve alınacak kararlarda tüm sektör temsilcilerinin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI

Başkan Er, zeytinyağı GTİP'lerinin (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) AB ve dünya standartlarına uyumlu hale getirilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığını ve yeni Tarife Cetveli'nin yürürlüğe girdiğini açıkladı. Ancak, sektörün karşılaştığı kısıtlamalara dikkat çekerek, sorunların çözümü için sektör paydaşlarının iş birliği yapması gerektiğini vurguladı. Başkan Er, sektörün geleceği için alınacak kararların sektörün itibarı ve sürdürülebilirliği açısından hayati önem taşıdığını belirtti.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme