Egeli öğrenciler VR teknolojisi ile eğitim alacak

Ege Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu ulusal ve uluslararası ortaklı, tekstil alanında eğitim alan öğrencilerin bilgi düzeylerini dijital...

TAKİP ET

Ege Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu ulusal ve uluslararası ortaklı, tekstil alanında eğitim alan öğrencilerin bilgi düzeylerini dijital teknolojilerle artırmak ve uzaktan eğitim için yeni öğrenme materyalleri geliştirmek hedefi ile hazırlanan 'Sürdürülebilir Tekstil Eğitimi için Dijital Eğitim Materyalleri (Vir2TEX)' Erasmus Plus projesi final toplantısı gerçekleştirildi.

Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Altaş'ın yürütücülüğünü yaptığı projede öğrenciler, 'Textile Manufacturing with the Innovative E-Learning Methods' dersi kapsamında, VR 360 video gözlükleri kullanarak ders yaptı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 'Öğrencilere tekstil eğitiminde yenilikçi öğrenme yöntemleri kazandıran Prof. Dr. Sevda Altaş ve projede emek gösteren tüm hocalarımızı tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim' ifadelerini kullandı.

14 HAFTALIK EĞİTİM VERİLECEK

Projenin detayları hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sevda Altaş, 'Geliştirilen yeni eğitim materyalleri ile hem sınıf hem de uzaktan öğretim yaparken öğrencilerin ilgisini çekerek yeni öğrenme deneyimleri yaşatılmasını hedefledik.  Bu proje ile ekranı ortadan kaldırarak, VR 360 video ile öğrencileri gerçek durumların ortasına yerleştirdik ve daha iyi anlama ve öğrenme aktivesi için sanal gerçekliğin (VR) potansiyeli kullandık. Stüdyo ortamında profesyonel seslendirme ile hazırlanan videolar ile artık öğrencilerimiz fabrikaya gitmeden uzaktan üretim sürecini ve makineleri tanıyabiliyorlar. Proje kapsamında 14 Haftalık Eğitim içeriği oluşturarak; Tekstil Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarım Programlarına seçmeli ders olarak eklettik. Hali hazırda, lisans öğrencileri için Ege Üniversitesi Seçmeli Ders havuzunda uzaktan eğitim yöntemi ile 'Textile Manufacturing Process from Fiber to Garment with the Innovative E-Learning Methods' isimli eğitim dili İngilizce olan bir ders açıldı. İlk kez Meslek Yüksekokulunda yenilikçi öğrenme yöntemleri kullanılarak öğrencilere tekstil eğitimi verildi' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme