EGİAD'dan dijital dönüşüme uluslararası yaklaşım

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), 'Dijital Dönüşüm Uluslararası Yaklaşım ve Derecelendirme Semineri' düzenledi. International Center...

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), 'Dijital Dönüşüm Uluslararası Yaklaşım ve Derecelendirme Semineri' düzenledi. International Center for Industrial Transformation (INCIT) ve Jointech Mühendislik ve Danışmanlık A.Ş. firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, işletmelerde dijital bilgi, dijital dönüşüm, dijital yeterlilikler ele alınarak şirketlere dijital dönüşümlerine yönelik yol haritası çıkartıldı.

Singapur merkezli, endüstriyel dönüşüm desteği veren bağımsız kuruluş INCIT (International Center for Industrial Transformation – Uluslararası Endüstriyel Dönüşüm Merkezi) İş Geliştirme Direktörü Aykut Yeni ile biraraya gelen STK, EGİAD üyeleri için son trend dönüşümler hakkında bilgilendirmede bulunarak, nasıl bir iş birliği içinde olunabileceğinin alt başlıklarını değerlendirerek bu alanda önemli bir yol kat etti.

Join Tech firmasından Onur Köseoğlu, Timuçin Uygur, Değer Özkök, Seyit Balkuv'u da dinleyen EGİAD üyeleri sürdürülebilir başarı için, ihtiyaç ve beklentilerine uygun, teknik ve yönetimsel danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi aldı.

ULUSLARARASI ÖLÇÜLER

International Center for Industrial Transformation – Uluslararası Endüstriyel Dönüşüm Merkezi İş Geliştirme Direktörü Aykut Yeni ise şunları söyledi: 'Singapur Ekonomik Kalkınma Ajansı (EDB), önceliğinde INCIT (International Center for Industrial Transformation) Singapur merkezinde küresel ölçekte dijital dönüşümü hızlandırmak için McKinsey, Siemens, SAP ve TÜV SÜD ile uluslararası boyutta kabul görmüş Smart Industry Readiness Index (SIRI) çerçevesini oluşturmuştur. Amaç, dijital dönüşümlerini başlatmak, ölçeklendirmek ve sürdürmek isteyen üreticilerin tesislerini değerlendirmek ve uluslararası olarak kıyaslayabilmek için standart bir çerçeve oluşturmaktır. SIRI, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından resmi olarak tanınan tek dijital olgunluk değerlendirme yöntemidir. Bugün itibari ile 56 ülkede yaklaşık 6000 adet SIRI değerlendirmesi yapılmış olup, şu an Dünya üzerindeki en geniş kapsamlı çalışmaya sahip olan değerlendirme modelidir. SIRI şirketin büyüklüğü, sektörü ve dijital olgunluğu fark etmeksizin, aile şirketinden çok uluslu şirketlere kadar geniş bir yelpazede uygulanabilir. SIRI Dijital Olgunluk Değerlendirme çalışması, firma ile ilk temasın sağlanmasından final raporunun ve önceliklendirilmiş yol haritasının çıkarılmasına kadar ortalama 4 haftalık bir süreçte gerçekleştirilmektedir.'

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme