Eğitim çalıştayında geleceği konuşuyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri'nin düzenlediği 'Sürdürülebilir Gelecek için Eğitim Çalıştayı' Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde başladı. 3 günlük çalıştayda 'sürdürülebilirlik' ve 'eğitim' konularında geliştirilen fikirler değerlendiriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELMAN AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri, 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri' doğrultusunda eğitmenler, ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 'Sürdürülebilir Gelecek için Eğitim Çalıştayı' düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde üç gün sürecek çalıştayın ilk gününde akademisyenler, eğitmenleri çocuk gelişimi alanında güçlendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik konuşmalar yaptı. Çalıştayın tartışma başlıkları ise Sürdürülebilir Eğitim Ortamları, Çocuklarla Sürdürülebilirlik Eğitimi, Erken Çocuklukta İklim Değişikliği ve Çevre Sorunları, Sanat ve Sürdürülebilirlik, Sürdürülebilirlik için Eğitmen Eğitimleri, Sivil Toplum Kuruluşları İş Birlikleri ile Sürdürülebilirlik, Açık Havada Öğrenme, Aile Katılımı, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik ile Desteğe İhtiyacı Olan Çocuklar olarak belirlendi.

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, 'Bugün bir soruna bulduğumuz çözüm, aslında belli bir gelecek sonrasında bizim yeni, önemli sorunumuz haline geliyor. Risk toplumu yaklaşımı, sürdürülebilirlik kavramının içeriğini anlamamızı sağlayan yaklaşım. Bulduğunuz çözümlere dikkat etmek zorundasınız. Tarımda verimi artırmak için böceklere karşı kullandığınız bir ilaç, daha sonra yeni sorununuz oluyor. Çünkü sonraki sene, zararlılar daha güçlü birtakım takım durumlarla yok edilmek zorunda kalıyor. Doğayı yok ettiğinizde yeni doğa önermelisiniz. Yeni doğa önermediğinizde mevcut doğaya sahip çıkmanız gerekir. Sürdürülebilirliği düşünmek için her şeyi bütüncül değerlendirmek gerekiyor. Her şey birbiri ile ilişkili. Bütüncül değerlendirme ve bakış lazım. Bu çağın insanı eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim, iş birliği, yaratıcılık, bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, bilgi ve iletişim teknolojileri okuryazarlığı ve esnek düşünebilme becerilerine sahip olmalı. Nasıl kazanılacak, devamlılığı nasıl sağlanacak, nasıl güncellenecek? Tek yolu var; Her yönüyle süregiden eğitim anlayışı. Hepimizin bu konuda yolu açık olsun' diye konuştu.

İZELMAN AŞ Genel Müdür Yardımcısı Merve Doğan Gürsel, Yuvamız İzmir'deki çocukların mutlu ve iyi birey olması için çalıştıklarını ifade ederek, 'Çocuk etkinlik merkezleri ile hayatı öğrenen, öğrendiğini uygulayan çocuklar yetiştirme hedefimizi İzmir sathına yaymak istiyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği belki Türkiye'nin en ekonomik çocuk etkinlik merkezleri, hem artan sayısı ile daha ulaşılabilir hem de gelişen niteliği ile hepimizin gurur kaynağı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin peşinden koşmaya, başta nitelikli eğitim olmak üzere tüm hedeflerimizi, kurumumuzun her noktasında uygulamaya çalışıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' şiarıyla eğitimdeki tüm bilimsel gelişmeleri yakından takip ediyor, ülkemiz için parlak nesiller yetiştirirken dünyayla rekabet edebilen, hatta dünyaya öncü olabilecek bireyleri İzmir'in yuvalarından çıkarmak istiyoruz' dedi.

SAYI 20'YE ÇIKIYOR

Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri Müdürü Eda Kaygusuz kaliteli ve güvenli ortamlar sunarak çocukların bireysel yeteneklerini geliştirmeye odaklanan Yuvamız İzmir'in 2025-2026 eğitim döneminde 36-66 ay arasındaki çocuklara hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın erken çocukluk dönemine verdiği önemle 4 yeni okul açılarak Yuvamız İzmir sayısının 18'e çıktını hatırlatan Kaygusuz, bu ay Bayraklı'da iki yeni merkezin hazırlıklarının tamamlandığını ve ön kayıtların başladığını belirtti. Çocuklara yenilikçi öğrenme modelleri sunduklarını, proje tabanlı öğrenme modelinden ilham aldıklarını, sosyal, duygusal, bilişsel, fiziksel ve dil gelişimlerini desteklediklerini ifade eden Kaygusuz, Yuvamız İzmir'in çalışma yöntemleri hakkında detaylı sunum yaptı.

Çalıştayda Yuvamız İzmir Sürdürülebilir Çocuk Korosu sahne alarak katılımcılara Sürdürülebilirlik temalı şarkıları seslendirdi, giydikleri kostümlerle ve söyledikleri şarkılarla doğanın önemini vurguladı.

Çalıştayın 2. gününde Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezlerinin gelişim ve kentli çocuklara erişim politikası belirlenerek işleyişin profesyonel bakış açısı ile yürütülmesi hedefleniyor. 3. gün çalıştay rapor sunumlarının hazırlanması ve eğitmenler ile mevcut kapasiteyi geliştirmeye yönelik atölye çalışmaları yapılması planlanıyor. 'Eşit Başlangıç, Parlak Gelecek' mottosu ile tamamlanacak çalıştayda elde edilen ihtiyaç ve yol haritasına göre politika belgesi çıktılarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Basın Bülteni

Bakmadan Geçme