Eğitim ve eğlence bir arada: Gameathon İzmir Projesi neler sunuyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ve Öğrenme Tasarımları ortaklığında hayata geçirilen Gameathon İzmir Projesi, iki gün süren etkinliklerde 1023 öğrenciye ulaştı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ve Öğrenme Tasarımları ortaklığında hayata geçirilen Gameathon İzmir Projesi, iki gün süren etkinliklerde 1023 öğrenciye ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ve Öğrenme Tasarımları ortaklığında hayata geçirilen Gameathon İzmir Projesi, gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Proje, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü, Çaykur, Kızılay Bornova Şubesi ve GDZ Elektrik Dağıtım'ın paydaşlığıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin koordinatörlüğünü Gençlik Lideri Devrim Işık ve Haluk Gürleyen üstlendi.

OYUN VE ÖĞRENME MARATONU

Projenin birinci gününde düzenlenen "Oyun ve Öğrenme Maratonu" kapsamında, katılımcılar farklı atölyelerde yer alarak çeşitli konularda bilgi sahibi oldular. Atölyeler arasında "Bazı Gençler Daha da Haklı", "Doğa Dostu Kariyer Haritası Oluşturma", "Mindfulness ile Zihinsel Esneklik", "Duygusal Dayanıklılık", "Scratch Öğreniyoruz" gibi etkinlikler yer aldı. Ayrıca, "Afet Yönetimi Atölyesi", "Flört Mü Şiddet Mi?", "Oyunlaştırma Atölyesi", "Sosyal Girişimcilik Atölyesi" gibi konularda da interaktif deneyimler sunuldu. Bahçe alanında düzenlenen oyunlar ise gençlerin sosyal etkileşimlerini artırarak keyifli vakit geçirmelerini sağladı.

ÇOCUK HAKLARI ETKİNLİĞİ

Projenin ikinci gününde, Kemalpaşa 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu'nda 3. sınıftan 6. sınıfa kadar tüm şubelere "Çocuk Hakları Sek Sek" oyunu oynatıldı. Bu etkinlikte çocuklara sahip oldukları haklar hakkında bilgi verildi ve bu hakları yorumlama, analiz etme fırsatı sunuldu.

BAŞARI VE DESTEK

Proje boyunca toplamda 30 gönüllü destekçi, etkinliklerin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sağladı. İki gün süren etkinlikler sonucunda, toplamda 1023 öğrenciye ulaşarak büyük bir başarı elde edildi.

Bakmadan Geçme