Egzamayla nasıl başa çıkılır?

Deri hastalıkları dışarıdan görülebilir olmaları ve dış etkenlerle temas halinde olmaları nedeniyle hastaların yaşamını  kötü etkiler....

TAKİP ET

Deri hastalıkları dışarıdan görülebilir olmaları ve dış etkenlerle temas halinde olmaları nedeniyle hastaların yaşamını  kötü etkiler. Egzama da bir deri hastalığıdır. Egzama her yaşta görülebilir. Birçok sebep egzamaya neden olabilir.

NEDEN OLUR

Deriyi kurutan ve deride kaşıntıya, döküntüye neden olan bir cilt hastalığı olarak tanımlanabilecek egzamanın tek bir nedeni yok. Çok sıcak ve çok soğuk havalar egzamaya neden olabilir. Stres, aşırı terleme, tozlu ortamlar, aşırı kozmetik kullanımı, çok sıcak su ile yıkanmak, sabun ve deterjan çeşitleri egzamaya neden olabilir. Mesleki etkenler de egzamaya neden olabilir. Temizlik sektöründe çalışanlar, kuaförler ya da kimyasal toz etkisinde kalanlarda egzama görülme olasılığı daha yüksek.

BELİRTİLERİ NELER?

Egzama çeşitli sebepler ile ortaya çıktığı için belirtileri de kişiye göre değişebilir. Egzama genellikle el, ayak ve saç diplerinde; kızarıklık, pullanma, yanma ve kaşıntı ile kendini gösterebilir. Ciltteki aşırı kuruluk da egzamanın belirtilerindendir. Özellikle geceleri şiddetlenen kaşıntı egzamaya sahip kişilerin uyku düzenini de olumsuz etkiler. Egzama vücutta ilk olarak kabarcıklar ile kendini gösterir. Zamanla bu kabarcıklar pullanıp, çatlar ve enfeksiyona açık hale gelir.

EGZAMA NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Eğer egzama olduğunuzu düşünüyorsanız bir dermatoloji uzmanına başvurmalısınız. Egzamanın kesin tedavisi bulunmamak ile beraber, egzamanın bireyde yol açtığı semptomları azaltmaya yönelik bir tedavi planlanır. Egzama tedavisinde; alerji önleyici ilaçlar, kremler, ve egzama şampuanları kullanılır. Aşırı banyo yapmamak, egzamalı bölgeyi kaşımamak, cildi nemlendirmek, sert liflerden kaçınmak, doğal sabunlar kullanmak egzamayı olumlu etkiler.

Bakmadan Geçme