Ekim ayında en az yağışı İzmir aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2023 Ekim Ayı Alansal Yağış Raporu’na göre, geçen ay yağışlar genellikle normalin altında...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2023 Ekim Ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, geçen ay yağışlar genellikle normalin altında seyretti. Bu yılın Ekim ayında metrekareye düşen yağış miktarı, 1991-2020 dönemi ortalaması olan 49,4 kilogramın altında kalarak 36,6 kilogram olarak ölçüldü.

Son beş yıldır devam eden bir trend olarak, Türkiye genelinde Ekim ayı yağışları, normallerinin altında seyretti. Ancak, geçen yılın Ekim ayına kıyasla metrekareye düşen yağış miktarında 5,8 kilogramlık bir artış gözlendi.

Kocaeli, Sakarya, Samsun, Adana, Kayseri, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağışlar yüzde 40-60 arasında artarken, kıyı Ege, Marmara'nın batısı, Ankara, Eskişehir, Antalya ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışlar normallerine göre yüzde 80'in üzerinde azaldı.

Doğu Anadolu Bölgesi dışında tüm bölgelerde yağışlar normal seviyenin altına gerilerken, Ege Bölgesi yüzde 75 ile en fazla yağış azalması yaşanan bölge oldu.

YÜZDE 90 ORANINDA AZALMA

Özellikle İzmir'de, Ekim ayı yağışları normale göre yüzde 90 oranında azalarak metrekareye 5 kilogram olarak ölçüldü. Rize ise metrekareye 248,8 kilogramla en fazla yağış alan il olarak belirlendi.

Yağışlı gün sayıları, Orta ve Doğu Karadeniz sahil kesimi ile Kahramanmaraş, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt ve Kahramanmaraş çevrelerinde 10-15 gün arasında gerçekleşirken, Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Tekirdağ, Kırklareli, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinde yağışlı gün sayısı 3 günün altına düştü.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme