Emircan Pehlivan'ın adı, Karabağlar'da sevgiyle yaşayacak!

Belediye, bu tür projelerle ilçede nasıl bir toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor? Duygusal bir bağ ile hayata geçirilen bu proje, toplumun birlik ve beraberliğini nasıl pekiştirecek?

Karabağlar Belediyesi, bir yangın felaketi sonucunda hayatını kaybeden 2 yaşındaki Emircan Pehlivan'ın adını, Vatan Mahallesi'nde bulunan parka vererek unutulmaz kıldı. Parkın açılışı, Emircan'ın ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, “Tüm çocuklarımız gülsün, yaşasın, oynasın, onların istediği park olsun demiştik. Arkadaşlarımızın emeği sonucu Emircan burada, bizimle birlikte olacak. Adıyla yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Vatan Mahallesi 9174/1 Sokak üzerinde yenilenen park, artık “Emircan Pehlivan” adıyla hizmet verecek. Açılış törenine, Başkan Kınay'ın yanı sıra Emircan'ın annesi Ceylan Pehlivan, babası Umut Pehlivan, Vatan Mahallesi Muhtarı Temel Doğru, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, Emircan'ın yakınları ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Muhtar Temel Doğru, “Talihsiz bir biçimde hayatını kaybeden Emircan Pehlivan'ın adı bundan sonra bu parkta yaşayacak. Başkan Kınay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Emircan'ın annesi Ceylan Pehlivan ise duygusal bir konuşma yaparak, “Nasip ile savaş olmazmış. Savaşa girdim ama kaybettim. İnşallah burada çok güzel anılar paylaşırız. Emircan bunu tadamayacak ama cennetin en güzel yerinde olduğunu biliyorum. Helil Kınay başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde duygu dolu sözler sarf etti.
Başkan Kınay, “Bugün burada bir arada hayatı paylaşıyoruz. Aile olmanın gereğidir hayatı paylaşmak. Biz 'Tüm çocuklarımız gülsün, yaşasın, oynasın, onların istediği park olsun' demiştik. Emircan hepimizin çocuğu. Adıyla burada yaşayacak. Ailelerimiz, çocuklarımız hep gülsün istiyoruz. Tüm çocuklarımızla birlikte hayatı paylaşmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da iyiliklerle, güzellikleri paylaşmak dileğiyle” dedi.

Açılışın ardından katılımcılar, yeniden düzenlenen 1500 metrekarelik Emircan Pehlivan Parkı'nı gezerek, bu anlamlı günün anısını paylaştılar.


Bakmadan Geçme