Emsal tartışmasında yalancılık suçlaması

Bayraklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda tansiyon yükseldi. AK Partili Hızal ve Serdar Sandal arasında 'yalan' tartışması yaşandı.

TAKİP ET

Bayraklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Meclise emsal artışı tartışmaları damga vurdu. AK Parti kanadından depremzedelerin oyalandığı iddia edilirken Sandal'dan Bayraklı'nın afet bölgesi ilan edilmesi yönünde çağrı geldi. Öte yandan AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal, Serdar Sandal'a 'Yalan bilgi veriyorsunuz, yalancısınız sayın Başkan' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, 30 Ekim depreminin üzerinden sürede Bayraklı'da dönüşümün başlamamış olmasını eleştirdi. Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı'nın afet bölgesi ilan edilmemesine tepki gösterdi.

Birbirine karıştırmayın

AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, bu coğrafyada daha önce hiç olmamış bir deprem felaketiyle karşı karşıya olunduğunu söyleyerek, 'Eleştiri başka yalan başka bir şeydir. Eleştiri adı altında yalan söylerseniz bu ne muhalefet olur ne siyaset olur. Eksikleri yanlışları söyleyeceksiniz ve beraber düzelteceğiz. Belediye Başkanı sıfatıyla bir platformda çıkıp TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarını bazı AK Partili meclis üyeleri alıyor derseniz bu yalan olur. Siz her iddiayı dile getiremezsiniz. Halk Konut projesinde müteahhitlerin Sandal'a yakın olduğunu söylerim' diye konuştu.

Sandal'ın sözleri üzerine konuşan Hızal, 'Bunlar doğru açıklamalar değil. Demek ki siz yalan bilgi veriyorsunuz. 4 yıldır sizle birlikte meclis üyeliği yapıyoruz. Sizin başkanınız yalan bilgi veriyor. AK Partili Meclis Üyeleri TOKİ'den yer aldı diyor. bu yalandır ve yalancılıktır. Yalancısınız başkanım. Siz toplumu manipüle edemezsiniz' dedi.

'El mi yaman bey mi yaman'

Sandal ise Hızal'a 'Yalancı sizsiniz. Siz devleti temsil edemezsiniz' dedi ve 'Depremzedelerin tamamı sizin bu yapınızı sokakta konuşuyorsa ben bu kentin şehr-i eminiyim. Ben bana gelen her iddiayı söylerim. Size söylüyorum bir tek konutu depremzede dışında birine verilirse el mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Burası sizin şov alanınız değil' açıklamasını yaptı.

 

Sıla ARABACIOĞLU

 

Bakmadan Geçme