En ‘Seçme’ler Basmane’de

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, seçim öncesinde sığınmacı sorunu ve ülkelerine geri gönderilmesi Türkiye'de...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre, seçim öncesinde sığınmacı sorunu ve ülkelerine geri gönderilmesi Türkiye'de bir numaralı gündem haline geldi. İzmir'de ise sığınmacıların yoğun bir şekilde yaşadığı Basmane'de durum hiç de iç açıcı değil. Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, sığınmacı konusundaki vurdumduymazlığın, denetimsizliğin, görmezden gelmenin ileride telafisi mümkün olmayan olaylara gebe olduğunu söyledi. Basmane'de yaşayan 50 kişiden 49'unun sabıka kaydı olduğunu ileri süren Boyunağa, 'Suriye'de ne kadar suçlu kaçak varsa seçerek buraya göndermişler. Bu iç savaşı tetikler' dedi.

10 DÜKKANDAN 5'İ RUHSATSIZ

Basmane'de denetim olmadığını dile getiren Boyunağa, 'Suriyeliler, Afganlar ya da kaçaklar neden Basmane'de? Çünkü İzmir'de hatta Türkiye'de geceliği 20-30 liraya kalabilecekleri başka oda yok. Burada denetimsiz, takip edilmeyen kayıt dışı odalar, pansiyonlar ve oteller var. Kaçaklar burada barınıyor. Görevi olan herkesin buraları, bunları denetlemesi lazım. Basmane'yi gettolaştırmışlar. Uyuşturucu satıcıları, fuhuş tacirleri… Bizim dün girdiğimiz 10 dükkandan 5'inde ruhsat yok. Adam Karşıyaka ya da Bornova'da ruhsatı olmadan dükkan açın bakalım. Açamazsınız. İzin vermezler. Ama Basmane'de açılıyor' diye konuştu.

İzmir'de sığınmacıların Basmane'de toplayarak kontrol altına almaya çalışıldığını ifade eden Boyunağa, 'Biz, yerel yönetimin denetlemesi lazım diyoruz ama Hükümet acil bir şekilde politikalarını değiştirip Suriyeliler'i geri göndermesi lazım. Sen adamı gelip gece 3'te Basmane Garı'na bırakıyorsun. Bu adam da direkt Basmane'ye giriyor. Göçmen toplama kamplarından insanlar araçlarla Basmane'ye bırakıyor. Bunların söylenmesi, bilinmesi lazım' ifadelerini kullandı

'DURUM İÇLER ACISI'

Son olarak Boyunağa, 'Turistik geziler olması gereken Basmane'ye neden kadınlar, çocuklar yalnız başına giremiyor? Gündüz bile girilmez hale gelmiş. Çarşıda 3 esnaftan 2'si Suriyeli. Durum çok işler acısı. Suriyeliler geri gönderilmeden hiçbir şey yapılamaz. Belediyeleri de denetim noktasında bir yere kadar eleştirebiliriz. Suriye'de ne kadar suçlu kaçak varsa seçerek buraya göndermişler. Bu iç savaşı tetikler. Çok kötü günler bizi bekliyor' açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme