Enflasyon 'canavarı' emeklileri ezdi

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-DİSK/Emekli-Sen, SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Açıklama öncesinde, emekliler mizansen bir...

TAKİP ET

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-DİSK/Emekli-Sen, SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Açıklama öncesinde, emekliler mizansen bir gösteri gerçekleştirdi. Mizansende 'Enflasyon canavarı'nı elinde temsili bir orak ile zam çağrısında bulunan emeklileri bastırdı. Mizansenin ardından basın açıklamasını DİSK/Emekli-Sen İzmir Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe okudu.

Vergi artışına dikkat çeken Yeşiltepe, 'Emeklilerin iradesi ve yaşam hakkını yok sayan bu düzenlemenin karşısında tüm mal ve hizmetlere getirilen yeni vergi artışları ve zamlar emeklilerin gıdaya, temizlik ürünlerine, sağlık ihtiyaçlarına, barınma imknlarına erişmelerini tümüyle engelleyecektir. Zira emek gelirlerine ve emekli maaşlarına yapılan zamların henüz vatandaşların ceplerine girmeden buharlaşması, ülkenin normali haline getirilmişken; vergi ve harçlarda fahiş oranlarda zamlara gidilmesi, en temel tüketim maddelerine erişmenin lüks halini almasına neden olacaktır. Ülkemiz; asgarinin altında yaşam koşullarının ortalamayı yansıttığı, devletin adeta bir işletme mantığıyla hareket ederek emek gelirlerini ve emekli maaşlarını kısmaya yönelik uygulamaları sürekli hale getirdiği,  emeklilerin yaşam hakkının tanınmadığı bir ülke görünümündedir. Bu şartlar altında emeklilere düşen, tüm talep ve haklarını daha güçlü savunmak; örgütlenmek ve mücadele etmektir' dedi.

Bakmadan Geçme