Enflasyonun açıklamasının ardından Memur-Sen’den açıklama

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama...

TAKİP ET

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yalçın, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

KAMU İŞVERENİ ENFLASYON RAKAMLARINI VE PİYASA GERÇEKLERİNİ GÖREREK TEKLİFLERİNİ BELİRLEMELİDİR

Temmuz ayı enflasyonu %9,49, yıllık enflasyon %47,83 olarak açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası enflasyon tahminini 2023 yılı için %58'e, 2024 yılı için %33'e güncellemişti.

Memur-Sen'in ekonomik verilere ve piyasa gerçeklerine dair analizi, öngörüsü ve değerlendirmesi ile oluşturulmuş 7. Dönem Toplu Sözleşme teklifleri; 'haklı teklif' gerçeğini doğrularken, 'makul teklif' gerçeğini tescillemektedir.

Temmuz ayında sadece 'Yüzdelik Zam+Enflasyon Farkı' durumunda oluşacak fotoğraf ile seyyanen zam sonrası tablo arasındaki fark hissediliyor. Memur-Sen'in 'alım gücü yükseltilmeli' talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vaadi olan 22.000₺'nin önemi ekonomik verilerin açıklanması ile daha iyi anlaşılıyor.

22.000₺ düzenlemesi kamu görevlilerini rahatlatmaya yönelik adım olurken açıklanan enflasyon ise kaygılandırıyor. Memur-Sen'in 3'er aylık ve Refah Payı esaslı zam teklifi; kaygıları gidermeye, alım gücünü artırmaya, enflasyon baskısını sonlandırmaya dönük çözüm sunuyor.

Bu sebeple Kamu İşvereni; 14 Ağustos'ta sunacağı teklifte Memur-Sen'in öngörülerini dikkate alarak, enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir.

KAMU İŞVERENİ ENFLASYON RAKAMLARINI VE PİYASA GERÇEKLERİNİ GÖREREK
TEKLİFLERİNİ BELİRLEMELİDİR

Temmuz ayı enflasyonu %9,49, yıllık enflasyon %47,83 olarak açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası enflasyon tahminini 2023 yılı için %58'e, 2024 yılı için %33'e güncellemişti.… pic.twitter.com/blwVSfSpmM

— Ali YALÇIN (@_aliyalcin_) August 3, 2023

ASLI ÖZKAYA

Bakmadan Geçme