Erdoğan 12 şehidin ardından sessizliğini bozdu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ikinci pistin açılışında açıklamalarda...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan ikinci pistin açılışında açıklamalarda bulundu.

'Terör'e ilişkin de konuşan Erdoğan, 12 askerin şehit olmasının ardından, Türkiye'de siyasetin terörle şekillendirildiği günlerin geride kaldığını şu sözlerle savundu:

'Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının ömrü tükenmiştir. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Alevi'si ve Sünni'si ile 85 milyonun kardeşliğine kastedilmesine aramıza nifak sokulmasına kesinlikle izin vermeyiz. Her kim, kalleşlerin eylemlerini kendine siper ederek birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize saldırıyorsa, terörün amaçlarına hizmet ediyor demektir. Bu konuda özellikle gençlerimizin çok dikkatli olmalarını, sureti aktan görünerek, ters manyal yapan provokatörlere asla itibar etmemelerini bekliyoruz.'

Erdoğan ayrıca konuşmasının sonunda, şehit cenazesi için Manisa'ya giden ve provokasyona maruz kalan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de hedef aldı.

Erdoğan, Özel'i kastederek, 'Gitmiş Manisa'ya… Ne o? Güya gövde gösterisi yapacak' ifadelerini kullandı.

Muhalefeti hizmeti engellemeye çalışmakla suçlayan Erdoğan, 'Türkiye'de muhalefetin tarihi sadece seçim hezimetlerinin değil, aynı zamanda icraat düşmanlığının tarihidir. Her projeye çamur atmak CHP ve siyasi akrabalarının milli sporudur' diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme