Erdoğan, Demirtaş ve Kavala'yı soran İspanyol gazeteciye çıkıştı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanyol gazetecinin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluğuna yönelik sorusuna yanıt verdi. AKP'li...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanyol gazetecinin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluğuna yönelik sorusuna yanıt verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'e gitti. Görüşmenin ardından Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ortak basın toplantısı düzenledi.

El Pais gazetesinden bir gazeteci Erdoğan'a Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında soru sordu. Gazeteci, Erdoğan'a sorusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki kararlarının Türkiye tarafından göz ardı edildiğine işaret etti.

Erdoğan, 'Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin içerisinde kararları yargı verir ve bu verdiğiniz isimlerle ilgili olarak da hukuk devletindeki yargımız kararını vermiştir. Bu isimlerden bir tanesi, 100 kişiyi aşkın gencin ölümüne neden olmuş, aynı şekilde birçok terör estirmek suretiyle ülkemizin Güneydoğu bölgesinde ölümlere neden olmuş' diyerek yanıt verdi.

'BAŞINI SALLAMA'

'Sizlerin bu soruları sorması bizleri düşündürüyor. Hele bir basın mensubunun kalkıp da bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir' diyen Erdoğan, 'Başını sallama. Başını sallama, bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum' şeklinde tepki gösterdi.

'BİZ TÜRKİYE'DE YAŞIYORUZ'

Erdoğan şöyle devam etti:

'Ve her zaman için ki bu Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur, kim olursa olsun, yasalar ne diyorsa yasaların dediğini biz yerine getiririz. Hukuk neyi emrediyorsa, hukukun emrettiğini bizler yerine getiririz. Ve yapılan iş, budur. Siz tabii Türkiye'de yaşamıyorsunuz herhalde. Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Bu ciddi manada bölgedeki huzurun temini için attığımız adımlardır ve bundan sonra da böyle yürüyecektir.'

Söz konusu soru ve yanıt sonrasında ortak basın toplantısı sona erdi.

HABER MERKEZİ 

 

Bakmadan Geçme