Erdoğan Diyarbakır mitinginde oy istedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde açıklamalarda bulundu. “Gelin yeni dönemin...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde açıklamalarda bulundu.

'Gelin yeni dönemin kapılarını birlikte aralayalım' diyen Erdoğan, 'İpleri başkalarının ellerinde olmayan herkesle oturur konuşuruz ancak kapımız siyasetçilik oynayanlara kapalıdır. Milletvekili, belediye başkan adayı, meclis üyesi listesini terör örgütünün belirlediği parti, parti olamaz. Bunları belirleyecek olan, partiyi var eden tabanıdır, seçmenidir' diye konuştu.

'ARZU ETTİĞİMİZ OY ORANINA ULAŞAMADIK'

Diyarbakır'da bir de 'sitem' eden Erdoğan, 'Geçen mayıs ayı seçimlerinde Diyarbakır'da hem milletvekilliğinde hem cumhurbaşkanlığında arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık ancak seçim sonucunun sizin de içinize sinmediğine inanıyorum. Diyarbakır'da bu kardeşinize yüzde 28.5, CHP adayına yüzde 71.5 oy çıkmışsa durup üzerinde düşünmemiz lazım' dedi.

'BİR 40 YIL DAHA BUNA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Erdoğan konuşmasında terörle mücadele mesajları da verdi.

'PKK'yı sınırlarımız içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızın ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz' diye konuşan Erdoğan, 'Türkiye'ye 40 yıl boyunca terörle bedel ödetildi, bir 40 yıl daha buna tahammülümüz yok' dedi.

Bakmadan Geçme