“Erdoğan veda konuşmasını yaptı”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı 'veda konuşması' olarak değerlendirdi.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda deprem sonrasında ilk kez seçim tarihi ile ilgili konuştu. Seçim tarihi ile ilgili yeniden 14 Mayıs'ı işaret eden Erdoğan, 'Vakit geliyor, bu millet gereğini yapacaktır' dedi. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Erdoğan'ın söylemlerine dikkat çekerek, 'Bu olduğu konuşma, bana göre bir veda konuşmasıdır. Bunun sonrası asıl olan 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerdir' ifadelerini kullandı.

'ÖRNEĞİ YOK'

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 85 milyon vatandaşı ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal anlamda mağdur ettiğini söyleyerek, 'Tek adam anlayışı ile Türkiye'de açtığı derin yaraların kapanması çok zor olacak. 'Suriye'ye gidip orada namaz kılacağım' dedi. Orada namaz kılamadı ama 5 milyon Suriyeli vatandaşı misafir etti. Pandemi döneminde ölen insanların sayılarını bile sakladılar. Kendi halkına İBAN gönderen bir başka ülke örneği maalesef yok' dedi.

'İSTİFA ETMELİLER'

6 Şubat Kahramanmaraş Depremi'ne dikkat çeken Beko, 'Binlerce insanımızı kaybettik, binlerce insanımız yaralı ve binlerce insanımız sokakta. Buna rağmen vatandaş enkazın altındayken Erdoğan 'Size 10'ar bin lira vereceğim' ve 'Evlerinizi yapacağım' dedi. Vatandaşlar, 6 Şubat'ta 'Kimse yok mu?' çığlıkları duyurulmak isterken saray buna engel olmak istedi. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde imar affı çıkaracağını söyledi ve 20 yıl uyguladı. Bu nedenle en az 50 bin yurttaşımızın ölümüne sebep oldular. Son yapmış olduğu konuşma, bana göre bir veda konuşmasıdır. Bu veda konuşması sonrası asıl olan 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerdir. Kesinlikle Cumhur İttifakı sandıktan çıkmayacak ve halkın iktidarı kazanacak' diye konuştu.

Türkiye'nin dört bir yanından hükümete yönelik gelen istifa çağrıları ile ilgili konuşan Beko, 'Binler bir araya gelmiş ve siyasi iktidarın istifası isteniyorsa Erdoğan ve Bahçeli şapkasını önüne alıp düşünmeli. Ülkeyi yasaklar ile yönetmeye çalışıyorlar. Afeti felakete dönüştürenler yargı önünde hesap vermelidir. Biz yaralarımızı başka türlü saramayız. Bana göre bu siyasi iktidar istifa etmelidir' ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır

'DEPREMDEN ÖLMEDİLER'

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, depremi bahane ederek seçim edilseydi gerçekçi olmayacağını dile getirerek, 'Ama kafasının arkasında başka planlar vardır. Altılı Masa seçim çağrısı yaptığında erteleme zihniyetinde olan anlayış şimdi seçim diyor. Belki Altılı Masa'nın parçalanacağını düşünüyorlar. Bu depremde insanlar öldü, ama depremden ölmediler. Kontrolsüzlükten ve ihmalden öldüler. Bana göre depremzedelerden helallik istemesi bana bir kere daha oy verin anlamına geliyor' açıklamasını yaptı.

'UTANÇ VERİCİ'

Kızılay ile ilgili tartışmalara değinen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 'Felaketin ortasında geçtiğimiz gün 150 yıllık Türk Kızılay'ı yöneticilerini bir pavyonda eğlenirken gördük. Ve bu Kızılay'da yöneticiler maaş alıyor ve depodaki ürünleri satıyorlar. Kızılay'ın bize yaşatmış olduğu utanç verici olaylardan sonra ayakta kalmaları çok zor' dedi.

 

Özel Haber: SILA ARABACIOĞLU

Bakmadan Geçme