Ergin Ataman'dan pankart açıklaması

Panathinaikos'un Maccabi ile oynadığı hazırlık maçında Yunan taraftarların '50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor' pankartı açması üzerine çılgına dönen Ergin Ataman, sahaya girerek kendini oyundan attırdı.

Geçtiğimiz sezon Panathinaikos'un başında hem lig hem EuroLeague şampiyonluğu kazanan Ergin Ataman'ı Yunan taraftarlar çıldırttı.

Maccabi ile oynana ve 85-75 kaybedilen maç sırasında Yunan taraftarların Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında tribünlerde, "50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor" yazan pankart açması Türk hocayı sinirlendirdi.

Pankart, maçta son çeyreğin bitimine 9:22 kala ekranlara gelirken bitime 8:57 kala Ergin Ataman, sahaya girdi ve hakemlere yönelik sert tepkileriyle birlikte kendisinin oyundan atılmasını talep etti.

Yunan basını, Ergin Ataman'ın Cedi Osman'a yapılan bir faule tepki gösterdiği için atıldığını ileri sürdü. Ancak haberin devamında pankartın aynı dakikalarda açıldığı, Ergin Ataman'ın bu pankarta sinirlendiği için de kendini attırmış olabileceği belirtildi.

"SPOR SALONLARI SİYASETİN YERİ DEĞİL"

Yaşananların ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan deneyimli koç, "Dün sporun ve dostluğun hakim olması gereken salonda, bir grup tarafından burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Ben de bu duruma dikkat çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim. Spor salonları siyasetin yeri değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum."

Özel Haber

Bakmadan Geçme