ESHOT'tan öğrencilere hızlı ulaşım: Beş yeni ekspres hattı hizmete alınıyor!

ESHOT, İzmir'de üniversite öğrencileri için beş yeni ekspres hattı başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, üniversiteler ile öğrenci yurtları arasında ulaşımı hızlandırmak amacıyla beş yeni ekspres hattı hizmete alıyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) onayıyla 23 Ekim Çarşamba günü başlayacak olan hatlar, üniversite öğrencilerine daha hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunacak.

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte İzmir'de toplu taşıma kullanan üniversite öğrenci sayısında artış gözlemlendi. Bu kapsamda, ESHOT Genel Müdürlüğü, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçelerinde bulunan öğrenci yurtları ile üniversite kampüsleri arasındaki ulaşımı hızlandırmak için yeni hatlar kurma kararı aldı.

Yeni hatlar ve güzergahları şu şekilde belirlendi:

• 207 - Bayraklı KYK Kız Öğrenci Yurdu - Katip Çelebi Üniversitesi Ekspres Hattı: Bu hat, Bayraklı Toplu Konut Alanı'nın 8. Etap bölgesindeki 4 bin kişilik KYK Kız Öğrenci Yurdu'ndan Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi Balatçık Yerleşkesi'ne doğrudan ulaşım sağlayacak. Toplam uzunluğu 24 kilometre olan hat, öğrencilerin kampüse hızlı erişim imkanı sunacak.

• 208 - Bornova Metro - Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ekspres Hattı: Ege Üniversitesi Kampüsü'ndeki yurtlarda kalan öğrenciler, Çiğli Anadolu Caddesi'ndeki EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bu hat aracılığıyla aktarmasız ulaşabilecek. Hat, Çevre Yolu'nu kullanarak en kısa sürede ulaşım hizmeti sunacak.

• 413 - Ahmet Yesevi Yurdu - DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi Ekspres Hattı: Sekiz kilometre uzunluğundaki bu hat, Buca'daki KYK Ahmet Yesevi Yurdu, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Yurdu ve KYK Ahmet Tatari Yurdu ile DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi arasında erişim sağlayacak.

• 212 - Bostanlı İskelesi - Bornova Metro Ekspres Hattı: Bostanlı İskelesi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi arasında sefer yapacak otobüsler, Karşıyaka'dan Ege Üniversitesi Kampüsü'ne gidecek öğrencilere hizmet verecek.

• 213 - Bostanlı İskelesi – Tınaztepe Ekspres Hattı: Kuzey Çevre Yolu'nu kullanarak, Buca

Tınaztepe ile Bostanlı İskelesi arasında hizmet verecek bu hat, Karşıyaka'dan DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi'ne gidecek öğrencilerin ulaşımını kolaylaştıracak.

Yeni hatların devreye alınmasıyla birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine yönelik ulaşım hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, öğrenci yoğunluğunun arttığı dönemlerde toplu ulaşımın kalitesini artırmaya devam edecek.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Bakmadan Geçme