EÜ Diş Hekimliği adaylarını bekliyor

Türkiye'de beş yıllık ilk tam kurumsal akredite olma başarısını gösteren Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi,...

Türkiye'de beş yıllık ilk tam kurumsal akredite olma başarısını gösteren Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarının yaptığı değerlendirmelerde dünyada 150-200 bandında, Türkiye'deki üniversiteler arasında ise birinci sırada yer alıyor. 2022 YKS Sonuçlarına göre; Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasındaki diş hekimliği fakülteleri içinde en yüksek puan ile öğrenci alan ikinci fakülte olan EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, bu yıl da diş hekimi adaylarını bekliyor.

Fiziki altyapısını, teknolojik imknlarını güçlendiren EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, yetkin akademik kadrosu ve donanımlı laboratuvarları ile ağız ve diş sağlığında Türkiye'nin öncü diş hekimliği fakülteleri arasında yer alıyor. Ege Üniversitesinin dijitalleşme hedefleri kapsamında ağız ve diş sağlığı konusunda önemli projeleri hayata geçiren EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, dijital teknolojilerin diş hekimliğindeki tüm ekipmanlarını bünyesinde barındıran 'Dijital Klinik' hizmet uygulamaları sayesinde öğrencilerine uygulamalı eğitim olanağı sunuyor. Dijital klinikte hasta tedavi hizmetlerinin yanı sıra, lisans ve lisansüstü öğrencilerin eğitimleri de gerçekleştiriliyor. Bu sayede, yarım asırdan fazla süredir eğitim hayatına devam fakültede; çağın koşullarına uygun, güncel teknolojileri takip eden, uygulama pratiği kazanmış diş hekimleri yetiştirilmesi amaçlanıyor.Engelli hastaların genel anestezi ile diş tedavileri sırasında kolaylık sağlayan, üstün ameliyathane olanaklarına sahip 'Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi', toplum ağız diş sağlığının korunmasında ve tedavisinde kaliteli ve çağdaş sağlık hizmeti verirken, modern diş hekimliğinin gerektirdiği tüm klinik uygulamaları başarıyla gerçekleştiriyor.

Hüseyin Gürhan

Bakmadan Geçme