EuroLeague'de Türk Derbisinin Galibi Fenerbahçe Beko: 83-78

THY EuroLeague'in 2. haftasında oynanan Türk derbisinde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes'i 83-78 yenerek sezona iki galibiyetle başlamayı başardı.

THY EuroLeague'in ikinci haftasında iki Türk basketbol devi, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, İstanbul'da Basketbol Gelişim Merkezi'nde karşı karşıya geldi. Maçın başından itibaren üstün bir performans sergileyen Fenerbahçe, sahadan 83-78'lik skorla galip ayrıldı ve ligde 2'de 2 yaparak yoluna namağlup devam etti.

Maçın Özeti:

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, ilk periyotta 27-21 üstünlük sağladı. İkinci çeyrekte de baskın oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, soyunma odasına 46-37'lik skorla rahat bir şekilde girdi. Üçüncü periyotta Anadolu Efes'in farkı kapatma çabalarına rağmen Fenerbahçe, 60-51 ile bu çeyreği de önde tamamladı. Son periyotta Efes farkı kapatmaya çalışsa da sarı-lacivertliler buna izin vermedi ve mücadeleyi 83-78 kazandı.

Maçın En Skorer İsimleri:

Anadolu Efes cephesinde 21 sayı atan Oturu maçın en skorer ismi oldu. Fenerbahçe Beko'da ise Colson 16 sayı ile takımının en çok skor üreten oyuncusu olarak öne çıktı.

Gergin Anlar ve Diskalifiyeler:

Maçta zaman zaman tansiyon yükseldi. Üçüncü periyotta Anadolu Efes'ten Bryant ile Fenerbahçe'den Tarık Biberovic arasında yaşanan gerginlik sonucu iki oyuncu da diskalifiye edildi. Fenerbahçe'de Colson ise son çeyrekte beş faul alarak oyun dışı kaldı.

Oyuncu Kadroları:

Anadolu Efes: Larkin 9, Beaubois 11, Nwora 5, Bryant 15, Smits, Thompson 5, Johnson 5, Poirier 3, Doğuş Özdemiroğlu, Ercan Osmani 2, Oturu 21, Willis 2
Başantrenör: Tomislav Mijatovac

Fenerbahçe Beko: Baldwin 13, Melli 2, Sertaç Şanlı 3, Hayes-Davis 11, Tarık Biberovic 7, Hall, Pierre, Guduric 8, Zagars 11, Colson 16, Marjanovic, Birch 10
Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Periyot Skorları:

  1. Periyot: 27-21 (Fenerbahçe Beko)
    Devre: 46-37 (Fenerbahçe Beko)
  2. Periyot: 60-51 (Fenerbahçe Beko)

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de ikinci galibiyetini alırken, Anadolu Efes ligdeki ilk mağlubiyetini tatmış oldu.

Bakmadan Geçme