Ev hayali kabusa döndü: 15 yıllık birikim dolandırıcılara gitti

Sivas'ta temizlik personeli olarak çalışan 3 çocuk annesi Şengül Gürbüz, yaklaşık 15 yıllık birikimiyle ev almak isterken dolandırıcıların kurbanı oldu.

Şengül Gürbüz, sosyal medya üzerinden bulduğu satılık ev ilanına güvenerek iletişime geçtiği kişiyle 1 milyon 380 bin TL'ye anlaştı. Evin tapusunu devretme sürecinde, dolandırıcı tarafından kandırılan Gürbüz, parasını kaptırdı.

Şengül Gürbüz, evin satış fiyatının düşük olduğunu belirten ve çocuğunun hastalığından dolayı evi ucuz satmak istediğini söyleyen dolandırıcıya inandı. Gürbüz, bu süreçte dolandırıcıya 680 bin TL ve 700 bin TL göndererek toplamda 1 milyon 380 bin TL'yi kaptırdı. Ancak, işlemler tamamlanmadan dolandırıcı telefonlarını kapattı ve Gürbüz, paralarını geri alamadı.

“5 YILLIK EMEĞİM YARIM SAAT İÇERİSİNDE GİTTİ”

Bankaya başvurup hesapları bloke ettirmek için girişimde bulunan Gürbüz, 15 yıllık emeğini yarım saat içinde kaybettiğini söyleyerek, “Sosyal medyadan ev ilanını gördük. Aradım ve eve bakmak istediğimizi söyledim, evde kiracı olduğunu söyledi. Kiracıyla görüştüm evi gezdim. O kişi sen eve bak beğenirsen tekrar konuşalım dedi. 1 milyon 550 bin liraya ilana koymuştu, biz pazarlık yaparak 1 milyon 400 bin TL ye düşürdük. Haftaiçi tapu işlemlerini yapalım, cuma günü de tapuya geçelim dedi. Cuma günü saat 15.30'da tapuya gittik, tapu da dolandırıldık. Çocuğum hasta ben o yüzden evi ucuz satıyorum dedi. Ev benim ama borcum olduğu için tapusunu dayımın üzerine verdim dedi. Benim 15 yıllık emeğim yarım saat içerisinde gitti. Üç gündür çok perişanız. 25 yaşındaki oğlum ayağından engelli, o haliyle akşama kadar çalışıyor. Bende onun da bir evi olsun ileride rahat etsin diye biriktiriyordum” dedi.

“BİZE 3 FARKLI IBAN VERDİ”

Evin sahibi olduğu iddia edilen kişi ise, Şengül Gürbüz'e gerçek vekalet sahibinin tapu müdürlüğünde karşılaştığını ve para transferi için 3 farklı IBAN numarası verdiğini açıkladı. Gürbüz, yıllarca biriktirdiği parayı kaybetmenin acısını yaşarken, aynı zamanda engelli oğluna daha iyi bir yaşam sağlamayı umarak biriktirdiği paranın başkaları tarafından yemesini istemediğini dile getirdi. Gürbüz, “Gittiğimizde bizi gerçek vekalet sahibi karşıladı. Tapu müdürlüğünde memurun yanına gittiğimizde paranızı verin öyle gelin dedi. O sırada dolandırıcı bizi sürekli arıyordu. Bize 3 farklı IBAN verdi, ilk gerçek ev sahibinin IBAN numarasını verdi. Sonra ondan vazgeçti iki tane kadın ismiyle IBAN numarası verdi. İlk olarak 680 bin TL'yi attık karşı taraf dekont gelsin imzayı atalım dedi. Dekont geldi ancak onlara da boş dekont göndermişler. Biz de dekont geldi diye 700 bin TL'yi de gönderdik. Sonrasında bizi beş dakika oyaladı daha sonra da telefonlarımızı açmadı. Bizde tapudan çıkmadan direkt bankayı aradık hesaplarımıza bloke koydurmak istedik, dolandırıldığımızı belirttik. Sonrasında gerçek vekaleti alan kişi ile birlikte karakola gittik, o da ifade verdi. Ben 3 çocuğumu tek başıma büyüttüm. Onlar için biriktirdiğim 15 senelik emeği de başkası yemesin” ifadelerini kullandı.


Bakmadan Geçme