Evgeny Grinko Türkiye'de neden seviliyor?

Türkiye'de kendi ülkesinden daha ünlü olduğu iddia edilen Rus Müzisyen Evgeny Grinko, her yıl Türkiye'de onlarca konser veriyor. Konserleri müzikseverler yoğun ilgi gösteriyor

Ekim ayında Türkiye'de turne hazırlığında olan Rus piyanist Evgeny Grinko 5 Ekim'de Antalya ile konserlerine başlayacak. Son konser programını Mart ayında yapan Grinko Türkiye'de çok sık konser veriyor. Türkiye'de bir çok kez konser vermiş, müzikseverin bildiği, takip ettiği bir sanatçı. Hem İstanbul'un farklı semtlerinde hem de Anadolu şehirlerinde dinleyici karşısına çıktı. Müziği yakından tanınıyor. Sinematik minimalist müziğin ülkemizde hatırı sayılır dinleyicisi var. Bir iddiaya göre, Türkiye'de Rusya'dan daha ünlü.

EVGENY GRINKO KİMDİR?

Rusya'nın Jukovski kentinde 1984 yılında doğan Evgeny Grinko, piyanist, davulcu ve besteci olarak müzik alanında performans gösteriyor. Müzikle çocuk yaşlarında tanıştı. Sahnede Greendaizer adını da kullanıyor. Çeşitli yerel Rus gruplarında çalan müzisyen, Joy Division'ın Love Will Tear Us Apart şarkısına bir ordu bandosu için yaptığı düzenleme ile orkestrasyon alanına geçti. Valse bestesi 2010 yılında 30 milyonun üzerinde kişi tarafından dinlendi. Moskova yakınlarında küçük bir kent olan Zhukovsky'de uzun yıllar yaşayan Grinko "Cinematic Melodies" ve "Winter Sunshine" adlı albümlerle çıkış yakaladı. 2014 yılından bu yana ormanda küçük bir evde inziva hayatı yaşıyor. Bestelerini bu evde yapıyor. Konserler ve kayıtlar için çıkıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme