Evita Müzikali Efes'te izleyiciyi büyüledi

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Andrew Lloyd Webber'in bestesi ve Tim Rice'ın metinleriyle hazırlanan Evita...

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Andrew Lloyd Webber'in bestesi ve Tim Rice'ın metinleriyle hazırlanan Evita müzikalini Efes Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşturdu. Caner Akın'ın rejisiyle sahnelenen eser, Arjantin halkının sevgilisi Eva Perón'un hayatından etkileyici kesitler sundu.

UNUTULMAZ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI

Orkestra şefi Aytuğ Ülgen yönetimindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası ve sanatçıları, Eva Perón'un halkına yaptığı konuşmalardan esinlenerek hazırlanan 'Don't Cry for Me Argentina!' (Benim İçin Ağlama Arjantin!) adlı parçanın da içinde olduğu pek çok şarkıyı seslendirdi. Eva Perón rolünde Nihan Çetin Aydın, Che Guevara rolünde Onur Turan, Juan Perón rolünde Kazım Erdem Özdemir, Magaldi rolünde Mustafa Özer ve Metres rolünde Ayşe Pınar Balay performans sergiledi. Eva Perón'un gençlik yıllarından itibaren hayatını müzikal formda sahneye taşıyan eser, izleyicilere unutulmaz bir yaz akşamı yaşattı.

DÜNYACA ÜNLÜ TOSCA OPERASI DA SAHNELENECEK

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında, dünyaca ünlü Tosca operası 10 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00'de Efes Antik Tiyatro'da sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası, şef Andrea Francesco Solinas yönetiminde performans sergileyecek.

ÜNLÜ İSİMLE BAŞROLDE OLACAK

Kenan Korbek'in rejisörlüğünde sahnelenecek olan Tosca operasında, ödüllü soprano Lilla Lee ve ünlü tenor Enrique Ferrer başrolleri paylaşacak. Eser, polis müdürü Scarpia ile ressam Cavaradossi ve opera şarkıcısı Tosca arasındaki gerilim dolu olayları sahneye taşıyacak. Scarpia, görevini kişisel hırs ve çıkarları için kullanırken, Cavaradossi baskıcı rejime karşı direnen bir sanatçıyı canlandırıyor. Tosca ise sanatı için yaşayan, duygularının esiri bir opera şarkıcısı olarak sahneye çıkacak.

BALE İLE BİTECEK  

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 13 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00'de Efes Antik Tiyatro'da sahnelenecek Zorba balesi ile sona erecek.

ALİ ÖZKAYA 

 

Bakmadan Geçme