EYT'lilerin 'buruk' sevinci

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği İzmir Şube Başkanı Doğan Türker, hem deprem hem de bazı mağduriyetlerin çözülememesi nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşın beklediği emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 395 oyla kabul edilerek yasalaştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği İzmir Şube Başkanı Doğan Türker ise hem ülkemizde yaşanan deprem hem de bazı mağduriyetlerin çözülememesi nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Türker, diğer mağduriyetlerinin çözülmesi noktasında mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.

EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği İzmir Şube Başkanı Doğan Türker

'MÜCADELEYE DEVAM'

Yasanın EYT'liler için pansuman olduğuna dikkat çeken Türker, 'Ama bir yanımız buruk. Biz 99 öncesindeki haklarımızı da burada talep etmiştik ama en büyük sorunumuz yaştı. Zaten ismimiz de emeklilikte yaşa takılanlar, prime takılanlar değil. En büyük problemimiz olan yaş da ortadan kalktı. Sevindiğimiz bir diğer nokta da süreli bir yasa olmaması yani hak kazanan herkes faydalanabilecek. 99'da yaş ile birlikte gelen kademeli prim sistemi vardı. Buna dokunmadılar. Ama tekrardan belirteyim en büyük sorunumuz çözüldü' dedi.

Doğan Türker, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle EYT'lilerin tam anlamıyla sevinemediklerinin altını çizerek, 'Daha sonra kısmı emeklilik çıkabilirdi, staj mağduriyeti çözülebilirdi. Biz bunların hepsini bir anda çözmek isteriz tabii hepsi birer birer ele alınabilir. Kalan mağduriyetler için mücadelemiz devam edecek' diye konuştu.

Özel Haber: SILA ARABACIOĞLU

 

Bakmadan Geçme