Fabrikaya sığınmıştı: Yaralı geyiğin ilk muayenesinden 1,5 yıllık dram çıktı!

İzmir Kemalpaşa'da yarı halde fabrikaya sığınan geyik sosyal medyada Türkiye'nin gündemi olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin sahip çıktığı yaralı geyiğin dramını veterinerler ortaya çıkardı. Yaralı geyik artık Doğal Yaşam Parkı veterinerlerinin gözetiminde...

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir fabrikaya sığınan yaralı kızıl geyik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda tedavi altına alındı. Sol ön ayağından ateşli silahla vurulduğu tespit edilen ve ayağında kırık bulunan geyiğin önümüzdeki günlerde ortopedik bir operasyon geçireceği açıklandı. Geyiğin en az 1,5 yıldır ölümcül bir yara ile hayatını sürdürdüğü ortaya çıktı.

Fabrikada Bulunan Yaralı Geyik Tedavi Ediliyor

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaralı halde bulunan kızıl geyik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle Doğal Yaşam Parkı'na getirildi. Veteriner hekimlerin yaptığı incelemede, geyiğin sol ön ayağından ateşli silahla yaralandığı ve ayağında ciddi bir kırık olduğu belirlendi. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu yarayla doğada yaşam mücadelesi verdiği tahmin edilen erkek kızıl geyik, önümüzdeki hafta ameliyata alınacak.

Zorlu Operasyon Öncesi Hazırlıklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'nda görevli Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Yaralı geyik bize getirildiğinde hemen anesteziye alarak tedaviye başladık. Çekilen röntgenler sonucunda sol ön ayağında kırık olduğunu ve ateşli silahla yaralanma sonucu çok sayıda saçmanın bulunduğunu tespit ettik. Ayakta ciddi deformasyonlar mevcut. Özellikle her iki tarafta tenis topu büyüklüğünde çıkıntılar oluşmuş. Bu çıkıntıların kemik üremesine bağlı olduğunu düşünüyoruz."

Geyiğin yaklaşık 4-5 yaşlarında olduğunu belirten Onur, "Hayvanı anesteziye alarak bir ortopedi operasyonu gerçekleştireceğiz. Bu oldukça zorlu bir ameliyat olacak. Geyik, tahminen bir buçuk yıldır bu ciddi yarayla doğada yaşamını sürdürüyor. Amacımız, bu operasyonla onu sağlığına kavuşturup yeniden doğal ortamına bırakmak. Veteriner ekibi olarak bunu başarabilirsek çok mutlu olacağız," diye konuştu.

Geyik Fabrikaya Sığınmıştı

Yaralı kızıl geyik, 7 Ekim'de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde yedek makine parçaları üreten bir fabrikaya girerek sığınmıştı. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, geyiği güvenli bir şekilde alarak Kemalpaşa'daki bir barınağa götürdü. Ardından tedavi edilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na nakledildi.

Tedavi süreci tamamlandıktan sonra geyiğin sağlığına kavuşarak yeniden doğal yaşam alanına salınması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme