Farklı kültürleri buluşturan def

Yeni Kiraz'dan Göksu Tekin'in haberine göre öğrencilere çeşitli eğitimler vererek mesleğe hazırlayan Hosseini bu alana tamamıyla...

TAKİP ET

Yeni Kiraz'dan Göksu Tekin'in haberine göre; öğrencilere çeşitli eğitimler vererek mesleğe hazırlayan Hosseini; bu alana tamamıyla kendi isteğiyle yöneldiğini, ahşap ve tahtayla uğraşmayı hobi olarak sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Hosseini, 'Enstrüman yaparken dış dünyadan kopuyorum, hem ruhsal tatmin hem de insanın kendi yarattığı bir şeyi görmesi ayrı bir motivasyon sağlıyor' ifadelerinden bahsetti. Hosseini, bu işi öğretmenin ve yapmanın kolay olmadığını ve sesin enstrümandan kaliteli bir şekilde çıkabilmesi yapılan işçiliğe bağlıdır diye de ekledi.

Hosseini, 'DEF(Erbane), çok farklı kültür ve inançları, düşünce sistemlerini bir arada tutar. Bu müzikalite ve müzikal dinamikler açısından önem arz eder. Türkiye'nin doğusu özellikle İç Anadolu bölgesi, İran, Suriye, Irak ve Afganistan gibi ülkelerde bu enstrüman sıklıkla çalınır' diye konuştu.

DUYGU HER ZAMAN ÖN PLANDA

Duyguyla bağlı olan işlerin özellikle müzik sinema gibi sanat dallarının öncelikle severek yapılması gerektiğini belirten Hosseini, ülkemizde bunun çok öne çok ciddiye alınmadığını, bir def üreticisi olarak ekonomik açıdan zor zamanlar geçirdiğini ve bu iş alanının sanat boyutuna ağırlık verilirse yapılan işin daha kıymetli olacağını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Öğrencilere verdiği eğitimlerin sonucunda 'Ahura Ritim Topluluğu' nu kurduğunu ve akademik boyutta 'Def Metodu 1-2' isimli kitaplarının olduğunu da konuşmasında belirtti.

(M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme