Federasyon kadın girişimcilerin önünü açacak

İzmir İş Kadınları Derneği'nin öncülüğünde kurulan Girişimci İş Kadınları Federasyonu ile kadınların kendi işlerini kurmalarına destek verilmesi hedefleniyor

Girişimci İş Kadınları Federasyonu, iş kadını derneklerini tek çatı altında toplayan tek örgüt olarak faaliyetlerine başladı. İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Özden Erten, federasyonun kurulmasına İZİKAD'ın öncülük ettiğini söyledi.

Tek kadın federasyonu olan Girişimci İş Kadınları Federasyonu'nun 8 ilden üyeleri bulunuyor. Her etkinlikte yeni bir şey öğrendiklerini söyleyen Erten, “İZİKAD olarak başlattığımız organizasyonları İzmir'de rayına oturttuğumuzda 8 ilde de uygulayacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmak için 134 yıl geçmesi gerekiyormuş. Biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız görsün istiyoruz. Elimizden geldiğinde ilerlemeye katkı koyuyoruz” dedi.

Girişimci kadın sayısının artmasını önemsediklerini de açıklayan Erten, bu hedefe yönelik çalışmaları şöyle sıraladı; “12. Genç İZİKAD Projesi gerçekleştirdik. Yapay Zeka ile Geleceği Şekillendir teması bu yılın konusuydu. Çıok güzel projeler geldi. Çok heyecanlandık. Üniversite öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerin açık bir projeydi. Herkesin artık bir girişimcilik fikri var. Girişimci olmayanı artık dövüyorlar diye espri yapar hale geldik. 12 yıldır yaptığımızz için bu yıl yapay zekayı baz aldık. Çok güzel ödül verdik. 1. 100, 2. 50 bin, 3. 30 bin, mansiyon 10 bin TL aldı. Sürekli iletişim halindeyiz. 2 günlük eğitim kampı. Ege Teknokent'te gerçekleştirdik. Finansal eğitimler veriyoruz. Yapay zeka nasıl kullanılır eğitimi veriyoruz. Hukuk eğitimi veriyoruz. Girişimci olmak için gereken tüm bilgileri veriyoruz. O süreçte mentor atıyoruz. Girişimci, başarılı, tecrübeli isimler. Projelere göre eşleme yaptık. Proje koordinatörümüz aynı zamanda yk üyemiz Prof. Dr. Özge Andaç Çakır'ın çok büyük desteği oldu. Şu anda eğitim desteğimiz var. Finansmana yönelik projeler geliştirmeyi de düşünüyoruz.”

KAYNAK: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Özel Haber

Bakmadan Geçme