Ferzan Özpetek'ten yol filmi

Maserati, Özpetek imzalı yol arkadaşım anlamına gelen Compagni di Viaggio adlı kısa filmin prömiyerini 15. Otranto Film Festivali'nde gerçekleştirdi

Maserati, Otranto Film Festivali'nde ünlü yönetmen Ferzan Özpetek imzalı "Compagni di Viaggio" adlı kısa filmini tanıttı. Filmde, aile bağları ve otomobil tutkusunu harmanlayan İtalyan hikayesi anlatılıyor. Indiana Production'ın yapımcılığı üstlendiği film, 15. Otranto Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirirken, aktör ve yönetmen Stefania Rocca, festivalin temasını "Kaos" olarak belirledi.

Açılış töreninde konuşan Stefania Rocca, “Antik Yunan'da kaos, yaratılıştan önce gelir. Kaos sanatta da ilham kaynağı. Normları yıkar, yeni ifade biçimleri deneme fırsatı sunar. Otranto'da biraz kaos yaratalım!” dedi.

Özpetek imzalı film, İtalya'nın büyüleyici manzaraları olan; Portofino Rivierası, Toskana'nın yemyeşil tepeleri, kozmopolit Milano ve güneşli Lecce'de geçiyor. Kısa filmde Luca, Giacomo ve Mia isimli üç kardeşin hikayesini aktarıyor. Üç kardeşi Andrea Di Luigi, Teodoro De Cristofaro ve Chiara Baschetti canlandırırken, babaları rolünde ünlü orkestra şefi Edoardo Siravo kamera karşısına geçiyor. Kardeşler, babalarına Trident'in ikonik zarafetiyle öne çıkan Maserati 3500 GT Spyder'ı hediye ediyor.

Filmde her karakterin Maserati ile kurduğu derinlemesine bağ işleniyor. Ressam kardeş Giacomo'ya tamamen elektrikli Grecale Folgore SUV, aşçı kardeş Luca'ya ikonik GranTurismo Folgoreve kemancı Elisa'ya karakteriyle mükemmel bir kontrast oluşturan sportif MC20 Cielo eşlik ediyor. Bu üç ruh, olağanüstü otomobil sürüşü ve aile mirasını bir araya getiriyor.

Yönetmen Ferzan Özpetek film hakkkında “Trident ile eşsiz bir yolculuğa çıktım. Bu, sinemanın ötesine geçen bir iş birliği oldu. Maserati, 110 yıllık bir mirasa sahip ve dünya genelinde İtalyan mükemmeliyetinin bir sembolü. Benim için Maserati zarafet, çekicilik ve hayranlığı ifade ediyor. Arabalar bana her zaman güçlü, çevik ve büyük kedileri anımsatır. Bu film, arabalarının muhteşem tasarımlarına, İtalyan doğası ve şehirlerinin güzelliklerine, ünlü İtalyan mutfağına ve İtalya'nın sanata olan tutkusuna değiniyor. Kısacası, İtalya'nın özüne dair her şeyi yansıtıyor. Benim filmdeki bakış açım; Maserati'leri 'insanlaştırmak oldu. Maserati'nin İtalyan mirasındaki yerini pekiştirmek istedim. Arzum İtalya'yı düşündüğünde herkesin hissettiği duygularla birleştirmekti” dedi.

GranTurismo, 1947'den bu yana Trident'in ikonu olarak tanınmakta ve Maserati tarihindekiilk tamamen elektrikli Folgore versiyonu ile sunuluyor. GranTurismo, spor otomobilin yüksek performansını, İtalyan stilini ve uzun mesafeler için uygun konforu bir araya getiriyor.

Grecale Folgore, Maserati'nin ilk %100 elektrikli SUV'si ve sporla zarafet arasında denge sağlıyor. Geniş bir araç olup, konforda üst düzey SUV klasmanında yenilik, çok yönlülük, lüks ve performansı simgeliyor.

MC20 Cielo Spyder devrim niteliğinde V6 Nettuno motoru ile donatılıyor. Sürüş deneyimini bütünsel ve sürükleyici seviyeye taşıyor. Yenilikçi katlanabilir cam tavan, spor ve lüks arasındaki mükemmel dengeyi yakalıyor.

"Compagni di Viaggio," insanların, arabalarıyla, duygularıyla ve sanatın tüm biçimleriyle olan eşsiz bağı kutlayan bir macera olarak adlandırılıyor. Ferzan Özpetek'in olağanüstü yaratıcı bakış açısıyla hayata geçirilen filmde, Trident'in büyüleyici gücüne kapılmaya hazır olun.

Bakmadan Geçme